Nemzeti vizelde

2019. december 01. 09:45

Az önkormányzati választásokon jelentős vereséget elszenvedő kormány válasza, hogy büntet. Nem várhattunk mást. Megtorlás ez inkább, vagy még annál is rosszabb: csakazértis.

2019. december 01. 09:45
Rózsa Péter
168 Óra

„Az önkormányzati választásokon jelentős vereséget elszenvedő kormány válasza, hogy büntet. Nem várhattunk mást. Megtorlás ez inkább, vagy még annál is rosszabb: csakazértis.

Ez egy különleges magyar kifejezés. Azt takarja, hogy ugyan rossz jelzések érkeznek, baj van a munkánkkal, működésünkkel, mibenlétünkkel, de mi ezt nem fogadjuk el, hanem mindezek ellenére még keményebben folytatjuk, amit eddig tettünk. Még ha az rossz is. Egy levegővel; csakazértis. Az idevonatkozó vicc így szól: egy földbirtokos feljön Budapestre, betéved egy közvécébe. A vécésnéni közli vele, óvatosan az ajtóval, mert itt annyiszor kell fizetni, ahányszor ki-be nyitja azt. Az úr felbőszülve elkezdi ide-oda csapkodni a fülke ajtaját, és azt üvölti közben: idenézzen öreganyám, így mulat egy magyar úr!

Mi is így mulatunk. A hatalom csúcsain felelőtlenül csapkodják nemzeti vizeldénk ajtaját.

A fővárost elveszítő Orbán nyájas mosollyal meghívja Karácsonyt a kormányülésre, barátságosan kinyilatkozza, hogy semmit nem tesz a kormány, amit a budapestiek nem akarnak, majd másnap bedobja, hogy az iparűzési adót az önkormányzatoknak a jövőben elsőként a tömegközlekedés fejlesztésére kell fordítaniuk, a maradékból pedig üzemeltessék a várost. Az önkormányzatoktól megvonja az építési engedélyek kiadásának jogosítványát, egy salátatörvénybe lopva felszámolná a munkaügyi, közigazgatási bíróságokat, és – újabb házszabállyal – a parlamenti képviselők szabad mozgását is korlátozni kívánja, nehogy már ellenőrizhessék az állami intézmények működését.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palepoli
2019. december 03. 11:20
Na és ha büntetne? Nyilván most évekig ez lesz a mantra. Akkor legalább legyen igazuk.
Peter8811
2019. december 03. 05:59
Nem lehet mindig jó főpolgármester, kell néha szar is, mert akkor nem tudjuk megbecsülni a jót. Ezért én felnézek Gergőre, hogy elvállalta ezt a szart próbáló feladatot.
BőröndÖdön
2019. december 02. 19:06
P Á R T Á L L A M !! :(
Tatulus
2019. december 02. 15:47
A 168 óra ügyeletes galíciai megmondójától mit várnánk mást, mint ordas nagy hazugságot! Büntetésről szó sincs, az iparűzési adó ügye egyértelműen óvatos előrelátás, látva a szabad rablás elkezdését! A többi ügynek semmi köze az önkormányzati választásokhoz! Péterke egy mocskos hazug firkász!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!