Tartsuk számon, kik azok, akik kiszolgálják ezt a rendszert!

2020. január 13. 21:42

Rezsimszolga az is, aki e mellé az egyre inkább fasiszta jelleget öltő rendszer mellé jelöltként vagy nyilvános támogatóként odaáll.

2020. január 13. 21:42
Vajda Zoltán Tamás
Facebook

„Szeretett kertvárosunkban, itt a XVI. kerületben is számos olyan személyt ismerünk, akik az embertelen Orbán-rezsimet szolgálják gondolattal, szóval, cselekedettel és mulasztással. Az önkormányzatban, a helyi propagandamédiában, az iskolákban és a föléjük ültetett vízfejekben, a kerületi kormányhivatalnál és egyéb kerületi intézményekben egyaránt találkozhatunk velük. Szerintem rezsimszolgák azok az értelmiségiek és vállalkozók is, akik csendben maradnak akkor, amikor a legnagyobb szükség lenne bátor kiállásukra. Sugdolózhat valaki négyszemközt óriási ellenzékiségéről, ha közben a nyilvános térben a helyi fideszes vezéreknek hajbókol. Lehetnek akármilyen kedves, okos, barátságos emberek azok, akik az »én nem politizálok« álobjektív álarca mögé bújnak, ha közben a Viktátor szolgálatában besározódnak. Madarat tolláról, embert barátjáról: rezsimszolga az is, aki e mellé az egyre inkább fasiszta jelleget öltő rendszer mellé jelöltként vagy nyilvános támogatóként odaáll. Egyszer majd nekik is el kell számolniuk lelkiismeretükkel és a cserbenhagyott, elárult néppel is. A változás Budapesten és országszerte is elkezdődött októberben, de nekünk itt helyben még sok dolgunk van, hogy fővárosunk e jobb sorsra érdemes kerületét felszabadítsuk. Addig is tartsuk azonban számon, hogy kik azok, akik pillanatnyi előnyökért, anyagi javakért, a számukra drogként ható hatalomért kiszolgálják ezt a rendszert, és semmilyen szinten ne vállaljunk velük közösséget a későbbiekben, amikor a rezsim bukása után »megtérnek« és bizonygatják, hogy ők mindig is ellenállók voltak. És tartsuk számon azt a kevés számú tisztességes kivételt is, akinek tényleg nem volt más választása.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 269 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
argreened
2020. január 16. 01:34
M︆︆o︆︆︆o︆︆︆X︆i︆︆︆︆.︆︆n︆︆︆︆︆e︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
protoutmie
2020. január 15. 19:32
M︆︆︆o︆o︆︆︆︆X︆︆︆︆︆i︆︆︆︆︆.︆︆︆n︆︆︆︆︆e︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
seculo
2020. január 15. 16:42
M︆︆︆︆︆o︆︆︆︆o︆︆X︆︆︆︆i︆.︆︆︆︆n︆︆︆︆e︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
follnece
2020. január 15. 10:25
M︆︆︆︆︆o︆︆︆︆o︆︆︆X︆︆i︆︆︆︆︆.︆n︆︆︆︆︆e︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!