Tisztelet a magyar katonáknak!

2020. január 10. 15:16

Magyarország érdeke, hogy ne eszkalálódjon el az amerikai-iráni konfliktus.

2020. január 10. 15:16
Azbej Tristan
Facebook

„Sokat elárul az iraki biztonsági helyzet súlyosságáról az az élményem, amikor először jártam Irakban, és az erbíli nemzetközi repülőtérre megérkezve az Irakban szolgálatot teljesítő magyar katonák első hozzám szegezett kérdése nem az volt, hogy »Hogy van, milyen volt az út?«, hanem hogy »Mi a vércsoportja?«

Ugyanezt a repülőteret vették célba iráni rakéták a napokban. Ilyenkor önkéntelenül is előjönnek bennem ezek a személyes élmények a magyar katonák hősies szerepvállalásáról. A Közel-Keleten a terrorellenes nagykoalícióban résztvevő magyar katonák minden tiszteletet és megbecsülést megérdemelnek, mert farkas szemet néztek az Iszlám Állam dzsihadista terroristáival és a NATO kiképzési, tanácsadó missziójában is feladatot vállalnak. Kisfiamnak máig féltve őrzött kincse az a katonai felvarró, amelyet az ISIS elleni harcban résztvevő katonák hordtak ruhájukon.

A magyar katonák ezzel a missziójukkal nemcsak a közel-keleti stabilitás megteremtéséhez, hanem ezáltal a migráció megállításához, és így hazánk biztonságához is hozzájárulnak.

Magyarország érdeke az, hogy elkerüljük a jelenleg igencsak feszült amerikai-iráni viszony még súlyosabb eszkalálódását. Éppen ezért nagy megkönnyebbülés és öröm töltött el, hogy a rakétatámadások során nem sérültek meg sem a magyar katonák, sem pedig a szövetséges kontingens többi tagja.

Tisztelet a magyar katonáknak, becsüljük meg áldozatvállalásukat!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rockpapa
2020. január 11. 07:26
Mi közünk nekünk ehhez?Ez a nagyhatalmak,és az Arabok háborúja.Jöjjünk ki onnan és nyugodtan öljék egymást,úgy is olyan sokan vannak.
Akitlosz
2020. január 10. 19:45
"magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a’ külföldieket vigyék el tőlünk." 1848-as vágy. Azóta is csak vágy maradt. Talán ha semleges lenne az ország, akkor nem kellene Amerika háborúiban részt venni. A NATO csupán Amerika segédcsapatait gyűjtő szervezet. A magyar katonáknak kell menniük az amerikai érdekekért ténykedni, azt azonban sohasem fogjuk megérni, hogy az amerikai katonák jöjjenek a magyar érdekekért ténykedni.
kalmangergely
2020. január 10. 15:57
"eszkalálódjon el" helyett helyesen: "...ne eszkalálódjon az amerikai-iráni konfliktus".
3M..
2020. január 10. 15:23
A magyar katonák megszállóként vannak jelen. Ez helytelen. "A katonaság esküdjék meg az alkotmányra, magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a külföldieket vigyék el tőlünk." Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!