A kettős mérce elfogadhatatlan

2020. február 03. 09:42

A kritikus gondolkodásmód a függetlenek részéről kizárólag a konzervatív gondolat felé nyilvánul meg, pedig várom Pintér Bélától a Gyurcsány-drámát. Interjú.

2020. február 03. 09:42
Vidnyánszky Attila
Népszava

Az életszerű, hogy Soros, vagy ez a kör felhív valakit ezért? Ilyen vádat a miniszterelnök és mások folyamatosan megfogalmaznak, de inkább kampányszöveg, szerintem senki sem gondolja igazán komolyan.
Azzal, hogy egy bizonyos kört újra támogat Soros György, akinek határozott politikai víziója és pénze és van, a támogatottakat saját politikai játszmájának a szereplőivé tette.

A Nyílt Társadalom Alapítvány épp a lapunkban jelentette be a támogatási szándékát. Arra hivatkoztak, hogy segíteni akartak. Ott voltam, amikor bejelentették a támogatottak listáját. Olyan szervezetekről és projektekről van szó, amelyek máshonnan, például az államtól nem kapnak pénzt, vagy csak nagyon csekély összeget.
Én ezt nem így látom, de végig nézhetjük a listát! Köszönjük meg az alapítványnak, hogy beszállnak a kultúra támogatásába. De annyival csökkenthetjük az érintett intézmények állami támogatását, és azt a pénzt adjuk oda másoknak.

És ön akar békét? Azért megjegyzem, hogy léteznek olyan független társulatok például Pintér Béláé, amelyet a közönség is komolyan támogat.
Várom is Bélától azt az előadást, amelynek témája Kálmán Olga tanácsadói szerződése. Ahogy vártam a Bajnai és a libák előadást, vagy a Gyurcsány szemkilövetős drámát. A kritikus gondolkodásmód a függetlenek részéről kizárólag a konzervatív gondolat felé nyilvánul meg. A kettős mérce elfogadhatatlan.

Már megint politizál és vádol. Máté Gáborról, vagy Ascher Tamásról készített Pintér előadást...
A morálisan vállalhatatlan Bajnok című előadás után muszáj volt önkritikus hangvételt megütni...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
leveles
2020. február 04. 09:56
Az a ti bajotok zsidók, hogy nem a buzi Alföldi, hanem Vidnyánszky vezeti a Nemzetit.
Sulammit
2020. február 03. 23:00
Én nem várom Pintér Bélától a Kálmán Olgáról szóló előadást. Pintér Bélára bízom, hogy milyen darabot rendez. Eddig mindegyik szuper volt, és katartikus.
holder
2020. február 03. 16:41
Az alkotó függetlensége pont azt jelenti, hogy azt kritizálja, amivel nem ért egyet. De pl. a "közmédia" esetében már más a helyzet, ezért a kettős mérce kapcsán Vidnyánszky inkább írjon levelet az MTVA vezérigazgatójának.
syphax
2020. február 03. 16:24
A kettős mérce LÉTE TÖBB MINT NYILVÁNVALÓ MINDEN VONALON, nemcsak a kultúrában. Gréczy például HÁBORITATLANÚL SZEKIROZHAT "reprezentatíb" KISCSAJOKAT--anélkül, hogy az erkölcs-csősz feministák vagy egyéb nagy-nagy nőbarát ú.n. "független szervezetek" EGY MUKKOT SZÓLNÁNAK! Piszkálgatni csak Borkai Zsoltot lehet--EGYÉBIRÁNMT TELJES JOGGAL. Gréczy viszont "közmegbecsülésben" mutogathatja a nemi szervét és maszturbálgathat a NET-en csekaták, donátpannik és dobrevklárák helyeslő és szimpátiás-biztatást sugárzó élveteg pillantásai mentén és mellett. A nyamvadt-kis-összeszárdt micsodáját mutogatván....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!