Egy hét epidémia

2020. február 29. 12:28

Aljas rágalom, hogy a honi ellenzék ne tudna összehangoltan és professzionálisan tevékenykedni, céltudatos lépésekkel tovább növelve népszerűtlenségét akár a koronavírus-járvány esetén is.

2020. február 29. 12:28
Korompay Csilla
Magyar Hírlap

1. nap. Falus Ferenc egykori tiszti főorvos, az Együtt–PM csak komikusként sikeres főpolgármester-jelöltje,
a magyar politikatörténet legvizesebb performance-ának előadója avatott szakértőként arról beszél, vagy van már koronavírusos beteg Magyarországon, vagy nincs, de ha nincs, akkor is lehet még, sok vagy akár kevés. A háttérben két ló röhög.

2. nap. A DK közleményt ad ki, amely szerint a járvány elsődleges terjesztői a határon túli magyarok, ezért a párt azt követeli, hogy ne léphessenek Magyarország területére a külhoniak, a már itt tartózkodókat pedig toloncolják ki. Gyurcsány Ferenc bejelenti, hogy a vírusok kígyózására tekintettel fel kell gyorsítani az ellenzéki összefogást, teljes fúziót javasol, az egyesült párt neve szerinte lehetne Demokratikus Koalíció. Egyúttal bemutatja új titkárságvezetőjét, Jakab Pétert, aki szerényen elmondja, hogy a posztot külsősként, azzal a feltétellel vállalta el, hogy amíg a Jobbik tagsága nem csökken tíz fő alá, addig pártelnök maradhat. Leszögezi: mákszemnyit sem enged a nemzeti eszmékből, és csak azért nincs bocskaiban, mert azt a járványveszélyre tekintettel éppen fertőtlenítik.

3. nap. Bangóné Borbély Ildikó, Szél Bernadett és Hadházy Ákos megkísérel bejutni a Szent János Kórházba, azt hangoztatják, hogy országgyűlési képviselőként joguk van ellenőrizni a betegek testhőmérsékletét. Mivel a látogatási tilalomra hivatkozva a főbejáratnál útjukat állják, az egyik oldalkapun surrannak át, majd bemásznak a legelső nyitva talált ablakon. Az ortopédia pincéjébe jutnak, ahol három zsák lúdtalpbetéttel eltorlaszolják az ajtót, és óránként videóüzenetben számolnak be megpróbáltatásaikról, amelyek közül a legsúlyosabb, amikor a takarítónő dühösen dörömbölni kezd, mivel szüksége lenne a felmosóvödörre.

4. nap. Tüntetést szervez a Kossuth térre a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Magyartanárok Egyesülete és a Független Diákparlament, határozott álláspontjuk ugyanis, hogy a koronavírus terjedését az iskolákban fel fogja gyorsítani, hogy Wass Albert bekerült a Nemzeti alaptantervbe. A húsz–huszonöt fős demonstráló tömeg egy transzparenst emel magasba, amin a  Szájmakszot  mindenkinek!  felirat  olvasható.

5. nap. Cseh Katalin és Donáth Anna momentumos EP-képviselők ismertetik legújabb kezdeményezésüket, amely arra irányul, hogy induljon jogállamisági eljárás Magyarország ellen, amiért nálunk a páciensek kórlapján még fel van tüntetve a betegek neme. Egyúttal követelik, hogy hazánk fogadjon be koronavírussal fertőzött betegeket, mert jelenleg igazságtalan az ilyen esetek eloszlása az EU-n belül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Negue
2020. március 01. 18:26
Nekem ez nem is irónia. Teljesen valósághű, az ellenzékünket ismerve.
Csigorin
2020. március 01. 13:35
ez nagyon jo :)
koronaszepe
2020. március 01. 08:33
Egybites...
tango47
2020. február 29. 22:00
Szellemes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!