Nem vagyok megmondóember

2020. február 10. 11:16

Jó dolog, ha az embert nem zárják karanténba, márpedig ezzel a jobboldali elkötelezettségű embereknek még mindig rendre szembe kell nézni. Interjú.

2020. február 10. 11:16
Apáti Bence
Origo.hu/888

„Hogy éled meg az áttörést, hogy a kulturális elit mégiscsak befogadott? Az Operettszínház balettigazgatója lettél, zsűrizel A Dalban, mi jön még?

Azt nem tudom, hogy mi jön még, mert szanaszéjjel vagyok szakadva, és olyan sok a munka, hogy magam sem tudom, hogy bírom 24 órába belesűríteni. De hogy befogadott-e a kulturális elit? Igazából ez egy fura helyzet, mert az igazi kultúrából sohasem voltam kitaszítva, táncművészként egész biztos, hogy nem. Hogy mondjak egy példát: kedvenc koreográfusom, Seregi László nem volt egy harcos jobboldali ember, mégis rám osztotta az összes főszerepet. Szóval ez azért nem igazán szokott így lenni, hogy egy balliberális ember valakit képessége okán használ, és politikai okok nem játszanak közre, ez azért nagyon-nagyon ritka. De nekem kijutott ebből. Némileg más volt a helyzet a tánc utáni életemmel, mert bár filmszerepet is kaptam, de a folytatás elmaradt, és itt élhetünk a gyanúperrel, hogy ebben lehet egy pici politikai mozgatórugó, közben ugyanis elkezdtem politikai publicisztikákat írni. Persze ezt bizonyítani nem lehet, de azt látod, hogy jönnek feladatok és lehetőségek, és ezek egyszer csak elnémulnak, ahogy a Polgárportálra vagy a 888-ra kezdesz el írni. Nagyon örülök viszont az Operettszínháznak, és nagyon örülök A Dal felkérésének is. Mert ha baloldali az ember, gondoljunk csak egy Hajós Andrásra vagy egy Havas Henrikre, akkor a politikai elkötelezettség nem szokott számítani, de ha jobbos az illető, akkor a szerkesztők hajlamosak őt elfelejteni, és nem hívják. Ezért is szuper dolog zsűrizni A Dalban, hogy immár két és fél éve írok-beszélek a politikai dolgokról, de ez nem volt akadálya annak, hogy megkeressenek. Örülök ennek. Jó dolog, ha az embert nem zárják karanténba, márpedig ezzel a jobboldali elkötelezettségű embereknek még mindig rendre szembe kell nézni.

Politikai megmondóember is vagy, ott ülsz a Keménymagban, hogy látod, milyen küzdelmeket kell megvívnia 2022-ig a jobboldalnak?

Először is szerintem nem vagyok megmondóember, mert nem szoktam megmondani a dolgokat, inkább csak kritizálom az ellenzéket. Nálam vannak sokkal okosabb emberek is, akik megmondják, hogy mit kell csinálni. Én szerintem nem szoktam a jobboldalnak, meg a Fidesznek elmondani, hogy mi a helyes út. Vannak persze gondolataim erről, de én inkább csak kritizálni szoktam a drága balliberális »függetlenobjektív« sajtónkat és ellenzékünket.

Milyen – morális, politikai, társadalmi – állapotban van az ellenzék?

Borzalmas állapotban és ezt nap mint nap bizonyítják, minden egyes nyilatkozatukkal. Minden napra tartogat valamit Bangóné, Korózs Lajos vagy Kunhalmi. Az meg elképesztő helyzet, hogy minderre meg nem hívják fel a figyelmet a magukat függetlennek, objektívnek tartó sajtómunkások. Ha Trump egy vesszőt rossz helyre tesz, akkor rögtön kapja az ívet, Karácsony Gergely elképesztő bakijait pedig teljes csendben asszisztálják alá.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2020. február 11. 08:04
Kedvencem tőle a "Főhős" című műsor, ki nem hagynám. Klasszikusok diszkó ritmusban...
koronaszepe
2020. február 11. 08:03
Megmondóembernek én sem gondolom, az a DJ Jeszy, meg a Bayer. Jeszynek is érik a lovagkereszt. Apáti sima propagandista. Karakán propagandista...
Akitlosz
2020. február 11. 02:38
"Jó dolog, ha az embert nem zárják karanténba, márpedig ezzel a jobboldali elkötelezettségű embereknek még mindig rendre szembe kell nézni." Nem kell. Nem a politikából kell megélni és ennyi a trükk.
dakotasámán
2020. február 10. 14:13
"Nálam vannak sokkal okosabb emberek is,..." sőt csak azok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!