A baloldal lett Kína hasznos (COV)idiótája

2020. április 10. 12:59

A baloldal próbálkozásai a kínai rezsim felmentésére csak a megvetésünket érdemlik.

2020. április 10. 12:59
Ieuan Joy
The Telegraph

„A munkáspárti szavazók egy új generációja úgy döntött, hogy ringbe száll a kínai kormányért. Vegyük például Richard Burgont, aki a kritikus brit médiajelentéseket »Trump-féle próbálkozásnak« minősítette a felelősség hárítására, mielőtt még dicsőíteni kezdte volna a kínai kormány erőfeszítéseit a WHO-t követve, ami méltatta Peking »ambiciózus, agilis és agresszív intézkedéseit«.

Nem semmi ahhoz képest, hogy Kínának januárban sikerült meggyőzni a WHO-t arról, hogy nincs bizonyíték arra, hogy emberek képesek egymást is megfertőzni csupán egy hónappal azután, hogy kínai médiajelentések szerint utasították a laboratóriumokat, hogy semmisítsék meg a rejtélyes új vírus mintáit.

A pandémia előtt a baloldal többnyire hallgatott Kína emberijogi bűnlajstromáról, ideértve az ujgur népesség internálását is. Kína elhallgatási és titkolózási kultúrája most, úgy tűnik, globális katasztrófához vezetett. Mégis, Peking kérdőre vonását rutinszerűen utasítják el az olyan baloldali kommentátorok, mint Owen Jones, aki szerint csak »lovagolunk« a Kína-témán.

El kell számoltatnunk a kínai kormányt a válság után. A baloldal bármilyen erőfeszítése, ami a világnak és a saját népének hazudó rezsim felmentésére irányul, megvetést érdemel. Kína a válságot követően igyekszik majd globális vezetőként hitelt szerezni magának, de ezt tévhitekre alapozza, és csak azok üdvözlik, akik erkölcsileg gyöngék.

Végső soron tartozunk annyival a szivárogtatóknak és a kínai állam áldozatainak, hogy bebiztosítjuk: elöljáróik agresszióját hatékonyan tartóztatjuk fel a világ nyilvánossága előtt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2020. április 11. 09:28
Még jó hogy nálunk a jobboldali Fidesz nyal be tövig Kínának, nem pedig a baloldal. Mondjuk nálunk nincs is baloldal, csak valami neoliberális maszlag.
Falfirka
2020. április 10. 15:57
óh te szerencsétlen. most minden ország Kína seggében lóg, hogy adjon neki védőfelszerelést. nem tudom ki vagy, hogy az országodnak beintenék a kínaiak helyében az biztos, oszt dögöljetek halomra.
Tarnoki
2020. április 10. 15:46
Most akkor Magyarország Kína és az USA egyre erősebb párharcában melyik oldalra fog helyezkedni?
darázs
2020. április 10. 14:36
ha van bizonyíték hogy Kína szándékosan fejlesztette a vírust akkor kezdődhet az elszámoltatás, ha viszont csak a megszokott gyarmatartó berzenkedés akkor nevetnem kell
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!