Árnyék- vagy ellenkormányt!

2020. április 27. 15:25

Az orbáni rendszer csak a »barát-ellenség« Carl Schmitt-i felfogásában képes politizálni.

2020. április 27. 15:25
Ungváry Rudolf
Népszava

„Csillag István „Árnyékból a fényre” című cikke a Népszavában tömör »történeti« összefoglalás az magyar politikai fejleményekről. A szerző gazdasági javaslatai laikus számára is értelmezhetők, de különösen fontos, amit az árnyékkormány sürgős megalakításáról ír. Az árnyékkormány azonban a liberális demokrácia megszokott formációja. Mint az egyesített ellenzék képviselője, demokratikus partnere a mindenkori kormánynak. Magyarországon ezzel szemben már nincs demokrácia, csak annak látszata. A demokráciát ugyanis az egymást egyenrangúnak tekintő politikai ellenfelek alakítják. Az orbáni rendszer csak a »barát-ellenség« Carl Schmitt-i felfogásában képes politizálni. Ez a Vezér által már évekkel ezelőtt meghirdetett illiberális »demokrácia« lényege.

A rezsim fenti, valódi természetével összeegyeztethetetlen egy árnyékormány létezése – hiszen nem egy legitimnek tekintett politikai ellenzéket, hanem magát a »gonoszt«, az eredendő ellenséget fogja képviselni. Mi egyéb is lenne egy olyan ellenzék, melyet »magyarellenesnek«, »sorosbérencnek«, »migránssimogatónak« minősítenek?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 200 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EMM195
2020. április 28. 08:47
Ilyen egy elmebeteg szar. Akinek egy Gyurcsányi nevű hibbant a haverja.
Vakfolt
2020. április 28. 08:46
Ez a muki még él? Ugyanarról a korrupt csillagfejűről ábrándozik, akibe megyóka belebukott? Tyühehhéj!
Vucli Tóbiás
2020. április 28. 04:01
Na, most jövök rá, hogy Ungváry is Orbánbasi kreatúrája, a Népszavával egyetemben. Copyright Hont András. :)
néhai Ch.Pilot
2020. április 28. 03:04
Én meg azt mondom: árnyék-, vagy ellenellenzéket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!