Blaszfémia

2020. április 14. 14:59

Arról volt szó, hogy „Isten nevét hiába ne vedd” – Mózesnek sajnos nem volt annyi fantáziája, hogy hozzáfűzze: „...és óriásplakátra se írd”.

2020. április 14. 14:59
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

„Az Úr Jézus Krisztus, a Hit Gyülekezete és a Mindenható Marketing megbonthatatlan egységének végtelen dicsőségében eljött a legújabb óriásplakát-kampány. Három észrevételt tennék ennek kapcsán.

Első észrevételem esztétikai természetű. Értem én, hogy több mint száz magyar halt már meg koronavírus-fertőzésben, de talán nem egy gyásztávirat stílusában kéne pénzt tarhálni a még élőktől.

Második észrevételem a vallási érzékenységre vonatkozik. Az »Atyaúristen!«-felkiáltás, mellyel a neoprotestáns gyülekezet a plakátokon operál, kategorikusan sérti a második parancsolatot. A szakkifejezés rá: blaszfémia. Ez a mondás egy meglepődött átlagember szájából puszta érzelemnyilvánítás, egy üdítőitalokat gyártó nagyvállalat részéről nem több mint egy poén, egy dogmatikus vallási közösség előadásában viszont leleplező. Arról volt szó, hogy »Isten nevét hiába ne vedd« – Mózesnek sajnos nem volt annyi fantáziája, hogy hozzáfűzze: »...és óriásplakátra se írd«. Vajon mennyire lehet komolyan venni a vasárnap délelőtti ájtatoskodást, ha Sándor pásztort egy marketingkreatív simán meggyőzi arról, hogy az Úr nevével érdemes óriásplakátokon pénzt gyűjtenie.

Harmadik észrevételem teológiai jellegű. Jézus, Atya, Úristen – ez valami új háromság? Hol marad a Szent Szellem? Az Atya és az Úristen pedig ugyanazon személy két neve – hát így szorult a Szent Szellem partvonalon kívülre. Ez a három személy ebben a felsorolásban csak akkor nyer értelmet, ha az Atya alatt magát Németh Sándort kell érteni. Ez esetben viszont minden világos: a magyarok többé nem szorulnak a Szent Szellem vigasztalására, hisz eljött Németh Sándor Atya, hogy szerepét átvegye. Ha valakinek, neki tényleg jár az egy százalék.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Marcus Crassus
2020. április 15. 11:32
Ezzel egyetértek. A hit gyüli egy szekta... hasonlatos az amcsi tv-evangelistákhoz, róluk van szó: https://www.youtube.com/watch?v=OSIrQBGfUtw No, ezek minden csak nem Jézus emberei... egyszerű sarlatánok, férgek. Az 1%-ot meg már felajánlottam a katolikus egyháznak, úgyhogy a hit gyüli lehúzhatja magát a wc-n.
flesh ripper
2020. április 15. 08:22
Jó, jó! Engemet az jobban érdekel, hogy Németh Sándor Főpróféta Úr, hogyan számol el a Teremtővel, a Fennvaló Jóistennel, a tulajdonában lévő ATV-ben zajló sátánista kútmérgezés, rágalmazás, intoxikáció, magyarellenes, keresztényellenes és emberellenes diverzió, förtelmes gyűlöletokádás kapcsán? Tudja valaki, hogy miféle a "Puzus-közvéleménykutató", miféle "közvélemény-kutatásokat szállít a Németh Sándor-féle ATV megrendelésére? Van olyan, aki feltöltötte okostelefonjára, a Pulzus-féle applikációt? Tudja, hogy mi az? Tudja valaki, hogy kik állnak a hátterében?
villogókékfog
2020. április 15. 07:55
Ezt majd puczér a hitgyülivel leboxolja, ez az én szintemet nem éri el, vagy inkább fel. Megyek kávézni.
Ernie Pantuso
2020. április 15. 07:47
Isten bocsájtson meg nekem, de nem bírom ezt a Puzsért. Az, hogy ő valaha katedra közelébe ért az egy szégyen. Szerintem a pali nettó dilis. Nem tudom, hogy hogyan jutott át a pszichológiai teszteken, hogy gyerekeket taníthasson.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!