Nyitni kell

2020. április 15. 14:18

A szlovákiai Matovič-kormánynak meg kell terveznie, hogyan fogja a társadalom leállított részeit újraindítani úgy, hogy a koronavírus terjedése ne gyorsuljon fel.

2020. április 15. 14:18
Dudás Tamás
Új Szó

„Mindezt nagyrészt a sötétben tapogatódzva kell megtenni, ugyanis a koronavírusról és annak terjedéséről a tudósok erőfeszítéseinek ellenére is még mindig hiányosak az ismereteink. Valójában azt sem tudhatjuk, mennyien fertőződtek meg a vírussal Szlovákiában, azt sem, hogy hány új fertőzést okoz egy fertőzött beteg.

Nem tudjuk azt sem, mekkora segítséget jelenthetnek az elkövetkező melegebb hónapok. Egy dolgot azonban biztosan tudunk: a koronavírus-járványt csak akkor lehet lezártnak tekinteni, ha elegendő mennyiségű hatásos gyógyszer és vakcina áll majd a rendelkezésünkre. Ez a legoptimistább jóslatok szerint sem fog korábban bekövetkezni 2020 végénél.

Ennyi ideig azonban nem tarthatjuk fenn a mai intézkedéseket, mert ez a gazdaság és társadalom szövetében helyrehozhatatlan károkat okozna.

Ebből az következik, hogy fel kell készülnünk egy időszakra, melyben úgy kell együtt élnünk a vírussal, hogy a lehető legkevesebb megbetegedés történjen.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyéressy Károly
2020. április 15. 17:57
"meg kell terveznie, hogyan fogja a társadalom leállított részeit újraindítani úgy, hogy a koronavírus terjedése ne gyorsuljon fel" Újságíró dumának jó, amúgy meg lehetetlen.
toef36
2020. április 15. 17:36
Igen, nyitni kell a kettős állampolgárság felé is, ami az Elnök Asszonytól sem idegen...
annamanna
2020. április 15. 15:10
"2020. április 15. - 14:57 Belföld Mostanáig kettő áldozata volt a koronavírus-járványnak Szlovákiában, szerda délután azonban arról tájékoztatott Marek Krajcí egészségügy-miniszter, hogy a számuk néggyel nőtt. A négyből hárman a bazini idősotthon lakói voltak, egyikük már április 5-én elhunyt, a boncolás azonban csak most igazolta, hogy koronavírusos volt. A negyedik elhunyt a nagyszombati kórházban feküdt." https://parameter.sk/gyorshir-hatra-nott-koronavirus-jarvany-aldozatainak-szama-szlovakiaban-tobben-meghaltak-bazini
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!