Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

A miniszterelnök május 3-ával megbukott…

2020. május 01. 21:58

Nem értem, miért kell neki jósolgatni? Interjú.

2020. május 01. 21:58
Falus Ferenc
Hírklikk

Orbán Viktor pénteken reggel azt nyilatkozta az állami rádióban, hogy október-november körül visszatér a koronavírus járvány. Mennyire megalapozott ez a jóslat?

Pont annyira megalapozott, mint ahogy azt mondta, hogy május 3-án tetőzik a járvány.

Azaz ez is csak egy hasra ütés?

Nyilvánvalóan. A május 3-a sem jött be. Nem értem, miért kell neki jósolgatni?

Még bejöhet a május 3-a; két nap múlva minden adat hirtelen felugrik. Én nem lennék meglepve, ha így lenne.

Az, hogy felugrik minden, az lehetséges, de, hogy utána csökkenni fog, az aligha valószínű. A csúcs különben nem azt jelenti, hogy akkor ugrik fel, hanem azt, hogy onnantól kezdve csökken.

Erre mondta azt Müller Cecília, hogy május 3-a után egy platón fog mozogni legalább három hétig a járvány.

Nézze, azzal, hogy most kinyitották a vidéket, és felbiztatták az embereket, hogy menjenek, mozogjanak, ráadásul a strandok megnyitásával erős kockázati tényezőt is beemeltek, van esély arra, hogy emelkedjen a fertőzöttek száma. De a csúcs – akármit is mond a tisztifőorvos asszony – az azt jelenti, hogy onnan kezdve, kevesebb lesz a megbetegedés. Lehet itt plató, vagy bármi, a 3-a csakis azt jelenti, hogy onnan kezdve, nincs emelkedés. Ezért nyugodtan kijelenthetjük, hogy május 3-val a miniszterelnök megbukott. Legalábbis, mint delphoi jós. Ez tehát nem jött be. Az ugyanis nem megy, hogy bejelentem: május 3-a a járvány magyarországi csúcsa, majd másnap bejelentem, hogy egy nappal később, azaz május 4-én érettségi vizsgák következnek, aztán néhány nap késéssel azt is, hogy kinyitnak a strandok. Azt szintén mondták, hogy a járvány ugyanazon a szinten marad, és ez nem egyéb, mint össze-visszabeszélés. Ennek megfelelően, kell értékelni az október-novemberi jóslatot – pont ugyanannyi a valószínűsége, mint amit eddig mondott.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 198 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pedrobike
2020. május 04. 17:13
Jó lenne ha te is megbuknál,vagy rábuknál valamelyik kancsó barátod faszára.. mondjunk van nálatok elég ratyi...te hazaáruló szemét
confitür
2020. május 04. 06:40
A miniszterelnök nem bukott meg de te igen te hatlövetű barom !
igazmagyar
2020. május 03. 23:20
Álmodozik a nyomor! A csúcs teljesítményed az volt, amikor a fejedre borítottak egy vödör vizet. Szerintem sokkal nagyobb sikered lett volna, ha a víz helyett egy vödör szar lett volna. A moslék koalíció pont annyit ér, minta az a második vödör tartalma.
Biivisz
2020. május 03. 21:55
"A miniszterelnök május 3-ával megbukott ..." Aztán május 10-ével, 17-ével, 24-ével és 31-ével is. Minden héten! De még ojan is lehet, ahol kéccer ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!