Akkora a métely a színházi világban, hogy egyszer kitör, mint a koronavírus

2020. május 07. 15:18

Egyszerű ember vagyok, szakmai és közéleti háttérrel. Interjú.

2020. május 07. 15:18
Kálomista Gábor
24.hu

Megszólalásait olvasva úgy tűnik: mindig nyűgös, csalódott, elégedetlen.

Talán így is van.

Szidja a »liberálisokat«, és vitázik velük megállás nélkül.

Valóban évtizedek óta ez megy.

Visszatérő gondolata, hogy »a kultúra más területéről is bátran kijelentik a liberálisok, hogy ők értenek hozzá a legjobban. Más nem tud jó filmet vagy színházi előadást csinálni, csak ők. Az ő szürkeállományuk nagyobb, fejlettebb és haladóbb, mint a maradi konzervatívoké.«

Mert 25 éve ezt tapasztalom. Nézze, én kívülről jöttem. A fővárosi színházigazgatók közül én vagyok az egyetlen, aki nem a színpad környékéről érkezett, nem voltam se színész, se rendező. Egyszerű ember vagyok, szakmai és közéleti háttérrel.

Előbbit könnyű értékelni: a nézőszám mindent elmond. Persze azzal is lehet vitatkozni, hogy vannak-e értékes és értéktelen színházak. A mienk vállaltan elment a bulvár irányába, de a vígjátékokkal, komédiákkal magas színvonalat képviselünk, és ugyanúgy szórakoztatunk, mint akármelyik komoly politikai tartalmú darab.

Kisebbségi komplexus?

Ugyan!

Akkor miért akarja ezt folyton bizonyítani?

Mert állandóan ebbe a vitába keveredek, és a fejemhez vágják ezt az értéktelenséget. Pedig a nézőszám objektív mérőeszköz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. május 09. 07:09
Akkora a métely a színházi világban, hogy egyszer kitör, mint a koronavírus" A színházi világ maga a métely! Mátégáborok, nagyervinek, kulkák, stohlandrások csupa csepűrágó sekélymagyar.
catalina9
2020. május 08. 13:47
Állítólag Madarasnak (színész) szabad bejárása volt Kádárhoz, ez azt jelenti, hogy bármikor bemehetett. Hárs elmondta, hogy egyszer Madaras elvitt Kádárnak egy puskagolyót. "János, ezt neked hoztam. Hogy valakinek át kéne küldeni ezt. Az Aczél Györgynek. Túl sok a zsidó. " A történetet Hernádi Gyula is megerősítette, és Jancsó is."
catalina9
2020. május 08. 13:37
Akkora a métely a színházi világban, hogy egyszer kitör, mint a koronavírus" libsimétely!
Vakfolt
2020. május 08. 08:17
A 444.hu kétmilliót bukott pár éve egy peren, mert azt állította: kicsinyes szakmai belharc miatt kirúgattam húsz filmest a Kút című film egyik jelenete miatt, amelyben szerepelek. Ebből egy szó sem volt igaz, mégis 690-en írtak alá ezért egy petíciót ellenem. .. Én egyébként sajnáltam azokat, akik aláírták petíciót, hogy soha többet nem hajlandóak velem dolgozni. Ugyanis ezt a mai napig komolyan veszem. Bár sokan jönnek, hogy átgondolták, nem veszem őket vissza. Hiszen felmondtak, én meg senkinek nem könyörgök."" Így, így. Szimpatikus a pali, kertészből küzdötte fel magát, önmagában nem semmi teljesítmény. Amit a színházi problémákról mond, az alapján nem lehetne nyomozást indítani és egyszer, s mindenkorra helyretenni ezt a dolgot?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!