Matolcsy György mindenhez (is!) ért

2020. május 08. 17:29

Az alapjövedelem nem a hal, Elnök úr, az alapjövedelem a háló, amely összefogja a társadalmat.

2020. május 08. 17:29
Büttl Ferenc
Mérce.hu

„Félreértés ne essék, nem gondolom, hogy minden, amit az MNB környékén az elmúlt tíz évben kitaláltak és megvalósítottak butaság lett volna. Egyáltalán nem. Csak nem bírom a fele sem igaz, öntömjénezős esszéket.

Még valami, Elnök úr! Ön azt írja a cikkben, hogy érdemes felkészülnünk bizonyos fordulatokra. »A versenyképességet választó országokban alapjövedelem helyett alapvető hitelkeret áll majd mindenki rendelkezésére, amit a várható életpálya-jövedelem alapján számolnak ki. Nem halat, tehát alapjövedelmet, hanem hálót, tehát alap hitel-keretet ajánlanak az államok mindenkinek.« Hmm…

Ezek szerint Spanyolország, Skócia és minden ország, amely az elmúlt hetekben, napokban vette fontolóra vagy kötelezte el magát az alapjövedelem bevezetése mellett egyben lemondott a versenyképességről? Az Egyesült Államok, ahol 1200 dollárt oszt ki a kormány az állampolgároknak 75 000 dollár éves jövedelem alatt, lemondott volna a versenyképességről? Valamit nagyon el tetszett itt nézni, Elnök úr!

Az alapjövedelem nem a hal, Elnök úr, az alapjövedelem a háló, amely összefogja a társadalmat, amely megmutatja, hogy számíthatunk egymásra mindig, minden körülmény közepette. Mi mindnyájan.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nekedannyi!
2020. május 09. 14:12
jav: pénzmennyiség
BőröndÖdön
2020. május 09. 13:23
Kuszaszem elmebeteg,de lopni azért tud...mégiscsak fideszes...
B_kanya
2020. május 09. 10:06
"Az Egyesült Államok, ahol 1200 dollárt oszt ki a kormány az állampolgároknak 75 000 dollár éves jövedelem alatt, lemondott volna a versenyképességről? " Tehát akinek VAN jövedelme, ráadásul bevallott, leadózott, az nem kap meg kb. 1 heti (se) bért? És ugye a bárcás fiúk és genderkék nem hisztiztek, hogy jövőre jár 1 heti, "13. havi" nyugdíj és az mennyire kevés?! Vagy mégis?
Okoskodó
2020. május 09. 08:54
Ön összetéveszti a fogalmakat! 1. Alapjövedelem (folyamatosan, mindenkinek) 2. Segély (rövid időre éhenhalás ellen)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!