Több szektor is okkal teljesít rosszul

2020. május 04. 14:30

A jegybanki és kormányzati segélyprogramoknak köszönhetően a gazdaság gyorsabban talpra állhat, mint ahogy a járvány elterjedésének kezdetén várható volt.

2020. május 04. 14:30
Miklós Csaba
Világgazdaság Online

„A gazdasági teljesítmény drasztikus visszaesését jelző első féléves makrogazdasági mutatókkal és gyorsan javuló második féléves kilátásokkal lehet leginkább összegezni a helyzetképet. Részlegesen vagy teljeskörűen karanténhelyzetbe kerültek fogyasztók százmilliói. Egyes elemzések szerint több régióban túljuthattunk a fertőzések tetőpontján, és csökkenő tendenciát mutat az új megbetegedések száma.

A jegybanki és kormányzati segélyprogramoknak köszönhetően (a 2008-as válság utániakhoz képest a többszörösére rúgó gazdaságélénkítő és likviditásfokozó intézkedéseket jelentettek be) a gazdaság gyorsabban talpra állhat, mint ahogy a járvány elterjedésének kezdetén várható volt, és már májusban elkezdődhet az egyes országok és régiók fokozatos újraindítása.

A pénzcsapok megnyitásával március végén szárnyalásba kezdtek a részvénypiacok is. A 40 százalék körüli fejlett részvénypiaci esésekből a technológiadigitalizációval kapcsolatos szektor – mint a járványhelyzet által legkevésbé érintett szegmens – vezette a feltámadást.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2020. május 04. 15:45
Ha a ballibek megtalálják Orbán jósnőjét, és hozzá fordulnak, akkor nyerhetnek. OV-nak is csak a jósnő alapján lehet szerencséje, mert ez már természetellenes. Minden hónapban többször kellene bukhéznia, erre egyre szívósabb. Az őrületbe kergeti a bal-lib "magyarokat"...
sors
2020. május 04. 15:15
Minen remény megvan a gyors gazdasági kilábalásra. Ellenben a vírus kezelése lehetne jobb is.
szavaztam
2020. május 04. 15:10
'A pénzcsapok megnyitásával március végén szárnyalásba kezdtek a részvénypiacok is' ugye milyen jÓ h a részvényesek jól járnak a megtakaritók kárára?
aleb19
2020. május 04. 14:48
a vg uveggomb nem tevedhet
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!