JP Morgan

2020. június 28. 11:48

A közgazdászok makacs következetességgel jósolnak sokkal rosszabbat, mint ami megvalósul.

2020. június 28. 11:48
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Ha az embernek ráérő ideje volna, szépen összerakná, hogy mit jósoltak a közgazdászok a magyar gazdaságról az elmúlt tíz évben, és mellé tenné a tényadatokat. Az eddigi tapasztalatok alapján kiderülne, hogy – ki tudja, miért – makacs következetességgel jósolnak sokkal rosszabbat, mint ami megvalósul.

Próbát tehetünk például a legfrissebb előrejelzéssel. Íme: »A JP Morgan szerint idén akár 6,3 százalékkal eshet vissza a magyar GDP, ezt az előrejelzést azonban még nem a legfrissebb makrogazdasági adatok alapján adták. A bank a friss anyagában megjegyzi, hogy »lefelé mutató kockázatok« övezik magyarországi GDP-re vonatkozó előrejelzésüket, vagyis a bank által korábban vártnál akár nagyobb recesszió is lehet hazánkban. Az IMF legfrissebb hazánkra vonatkozó becslése 3.1 százalékos visszaesés 2020-ra.«
Tegyük el ezt a 6.3 százalékos visszaesési előrejelzést, aminek ugye lefelé mutató kockázatai vannak. És nézzük meg jövő tavasszal, hogy mi valósult meg belőle.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2020. június 28. 19:32
Tehát maga önmagával társalog? Szebb Jövőt!
hátakkor
2020. június 28. 15:56
GKI?
jolly77
2020. június 28. 14:49
ami megvalósul azt hagyjuk nektek mindig elég volt az, ami megjelenik a mandineren...
Mich
2020. június 28. 14:39
És minősíteni kellene ezeket a minősítőket - "húsbavágóan"(!), úgy hogy ezt ők is megérezzék...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!