Csúsztatók

2020. július 03. 07:18

A főváros vezetésének semmit sem sikerült hozzátenni a járványügyi védekezéshez.

2020. július 03. 07:18
Korompay Csilla
Magyar Hírlap

„Ami a Karácsony bőrét a Men in black film űrlény-rovarának módjára felöltő és a baloldal vezetését országosan átvevő Gyurcsánytól ered, az rendszerint vagy észszerűtlen, vagy sokba kerül az országnak. Esetleg mindkettő.

A főváros vezetésének semmit sem sikerült hozzátenni a járványügyi védekezéshez, sőt a vírus elleni dicstelen harcát olyan mérföldkövek jelzik, mint a járatritkítás, a parkolási díjhoz való görcsös ragaszkodás, a biciklisávok felfestése és a rakpartlezárás, ezekkel az autós–kerékpáros gyűlölet felszítása, továbbá zsíros tisztségek, megbízások, valamint a Soros-adomány kiosztása a baloldali baráti körnek. A minap megtudhattuk, a második Covid-hullámra máris van egy ragyogó ötletük: a csúsztatott iskolakezdés.

Az elképzelés egyáltalán nem új, sokszor fölmerült már, és mindig gyorsan el is vetették. A leggyakrabban emlegetett ellenérv, hogy a szülők munkaideje általában nyolc órakor kezdődik, és mi legyen kilencig a kisebb gyerekekkel. Ha héttől ügyeletet tart az iskola, a szülő ugyan le tudja adni a csemetét, aki ebben az esetben szintén hajnalban kel, majd két órát ücsörög egy gyűjtőteremben, viszont egy órával tovább tart számára is a tanítás, tehát jól kiszúrunk vele. A gimnazistáknak pedig már eleve hosszú a tanítási nap, és így még később végeznének. Ráadásul több felügyelő tanár kellene.

A kilenc órás kezdést szorgalmazók eddig arra hivatkoztak, hogy »kutatások szerint« hatékonyabb a tanítás, ha pihentebben ül be a gyerek az iskolapadba. Való igaz, a fiatalok napirendje igencsak eltolódott, sokan késő estig vagy akár hajnalig interneteznek, filmeket néznek, ezért reggelente alig bírnak kikecmeregni az ágyból. Ezen viszont nem segít egyetlen óra csúsztatás, pusztán anyai tapasztalattal előre jelezhető, hogy egy ilyen változtatásnak nem könnyebb ébredés és friss elme lesz az eredménye, hanem egy órával hosszabb csetelés a haverokkal és barátnőkkel éjszaka.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Araltó
2020. július 04. 22:48
Ezen viszont nem segít egyetlen óra csúsztatás, pusztán anyai tapasztalattal előre jelezhető, hogy egy ilyen változtatásnak nem könnyebb ébredés és friss elme lesz az eredménye, hanem egy órával hosszabb csetelés a haverokkal és barátnőkkel éjszaka.... - miért és anyaként nem szól rá a gyermekére vagy kapcsolja le a netet, ha a gyermeke ennyire nem hallgat magára? Létjogosultsága lenne, ha nem életképtelen gyerekeket nevelnének mint a maga anyai tapasztalata is mutatja, hanem olyanokat, aki már 3. osztályban képesek egyedül iskolába menni és onnan hazjönni. Természetesen ha anyu apu kell a hátsófelúk cipeléséhez, akkor mindegy milyen ötlettel és ki áll elő az nem lesz valóban jó megoldás. A járatritkításról annyit, hogy maga se sokat utazhat bkk járatokon, de ott dolgozóktól tudom, hogy a járvány veszélye miatt kihirdetett iskola, óvoda ...bezárások és az ezt első körben szülőként lekövetett otthonmaradások nagyon lecsökkentették az utazók számát. Az, hogy mire ezt szintén a dolgozók védelmét néző és kijárási korlátozásra számító vezetőség lekövette, addigra újra nőtt a tömegközlekedők száma vagy épp néhány vonalon elszámították magukat nem egy halálos bűn. Viszont az operatív törzs hosszú hetekig tartó maszkellenes kommunikációja az már inkább ártott. De Ön ezért kapja a fizetését csak hát ne írta volna szegény gimnazistákat bele. Vagy maga is hozza viszi nagy csemetéit.
Menhetten
2020. július 03. 16:54
Itt van az igazság! Nem volt rendesen tesztelés. Amit MINDEN normális, nem fideszes, választó tudott... Kamu, hazug kormány! 700 milliárdot VALAMIRE elköltöttek, amiből 300 milliárd ft volt a lélegeztető gépek. A többi vajon hol van? https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200703/koronavirus-vegre-kiderult-hogy-miert-voltak-a-vilagon-is-egyedulalloak-a-magyar-adatok-439688?utm_source=index.hu&fbclid=IwAR3dIXpZ-au0WmsB79qlvP5l9YM6rUIKYut-qU3La5Q4wtolSOngfpsNZZs
dakotasámán
2020. július 03. 15:17
"A főváros vezetésének semmit sem sikerült hozzátenni a járványügyi védekezéshez." hát ja. azt elhiszem csilla, hogy szeretsz lovagolni, de kurvára fordítva ülsz a döglött lovon. amivel egy szerencséd van, leér a földig a lábad és nem taknyolsz nagyot. attól eltekintve, hogy zorbán csak kullogott az események után, majd összef.sta a gatyáját és rendelt tizen-huszonezer lélegeztető gépet. állítólag a kínaiak nagyon röhögtek azon, hogy már a bicikli pumpát is lélegeztető gépként adták el a nagyeszű kormányfőnek. persze a rendkívüli veszélyhelyzet bevezetésére volt esze. de ez annyira lekötötte az energiáit, hogy a járvánnyal már nem ért rá foglalkozni. ezért is sikerült káslernek a halálba küldenie jó pár súlyos, gondozásra szoruló beteget. eközben zorbán csak lopott és lopott. persze ebben a műfajban valóban verhetetlen. na szóval, csilla, jót tenne az írásodnak, ha a tényeket is figyelembe vennéd. persze segglakóként látás korlátozott vagy, ami normál esetben enyhítő körülmény lenne, de ez nem az az eset.
Négyszáz rémisztő karatker
2020. július 03. 13:47
Az agyevő bogár pandémia kizárólag nercigányokat érint. Hatósági karantén indokolt. Vagy sürgősségi fullasztás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!