A kormány megint elfeledkezett a szociális dolgozókról

2020. augusztus 27. 14:01

Tudomásul kellene venni, hogy ez az ország nem működne a szociális szektor nélkül.

2020. augusztus 27. 14:01
LMP
MTI-OS

„Nemrég jelentette be a kormány, hogy a pedagógusok és »a pedagógusi munkát segítő emberek« is részesülni fognak az egyszeri 500 ezer forintos juttatásból. Ez 10500 embert érint, akik a kormány által kiválasztott 400, hátrányos helyzetű település valamelyikén dolgoznak. A támogatás teljesen megérdemelt, hiszen egy nem várt helyzethez kellett alkalmazkodniuk és abban helytállniuk.

Az ugyanakkor érthetetlen, hogy a szintén teljesen váratlan helyzetben hősiesen helytálló szociális szektorban dolgozók nem kapják meg ugyanazt az egyszeri 500 ezer forintos bérkiegészítést.  A szociális szektorban dolgozók rengeteg túlórát végig dolgozva, sokszor a járványveszélynek kitéve küzdöttek a legveszélyeztetettebb honfitársaink egészségéért és biztonságáért. Tették ezt úgy, hogy a szociális szektorban dolgozók keresete egy tragédia, amit még a kormányzat is elismer.

Nincs ok, nincs érv, hogy miért feledkezik el ismét a kormány a szociális dolgozókról. Tudomásul kellene venni, hogy ez az ország nem működne a szociális szektor nélkül, ami nem működne a szektorban dolgozók nélkül. Ezért is indított az LMP petíciót a szociális dolgozók egyszeri bérkiegészítéséért, amit eddig nagyjából harmincezer ember írt alá.

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője”

(MTI-OS)

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2020. augusztus 29. 07:12
"A kormány megint elfeledkezett a szociális dolgozókról" Ezt csak úgy lehet orvosolni, ha a kormány tagjai beállnak szociális dolgozónak. Magáról még egy politikus sem feledkezett el. Igaz, sokszor megfeledkeznek magukról.
Dénia
2020. augusztus 28. 10:23
Jól van, nyugi, mindenkire sor fog kerülni. De aztán megszavazni! Nem úgy, mint az otthonápolási díjat, amiért vertétek az asztalt, aztán arra sem voltatok képesek, hogy megszavazzátok.
Krupp Skya
2020. augusztus 28. 07:42
Meg kellett volna adóztatni őket havi 50.000 Ft-tal? Mint ahogy a tetves LMP-s kurva anyátokat, Gyurcsány tette.
civis72
2020. augusztus 27. 17:57
nem önkormányzati szinten alkalmazzák őket ? ..a libernyák városokat senki sem gátolja meg abban hogy fizessenek nekik... ...fizessenek MINDENKINEK
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!