Karácsony: A fővárosnak nincsen szabad 100 milliárd forintja állampapírban

2020. szeptember 14. 18:33

A Magyar Államkincstár szerint a fővárosnak 134.98 milliárd forintja van állampapírban.

2020. szeptember 14. 18:33
null

Mint arról korábban írtunk, „cselekvés helyett ismét a kormánytól várja a megoldást Karácsony Gergely” – közölte a Fidesz-KDNP budapesti képviselőcsoportja hétfőn. Aláhúzták, továbbra is kitartanak amellett, hogy Budapest különítsen el 50 milliárd forintot a meglévő forrásaiból. Ezt a pénzt – a környező európai nagyvárosokhoz hasonlóan – a budapesti idegenforgalomban dolgozók, a vendéglátósok, az idegenvezetők, a szállodások és a taxisok megsegítésére kell költeni – tették hozzá.

Karácsony: „Nem akarom és nem is fogom félrevezetni a polgárokat”

A főváros forrásai kapcsán Karácsony Gergely is megszólalt közösségi oldalán. Többek között azt írta: „nem akarom és nem is fogom félrevezetni a polgárokat” – majd hozzátette: „nem leszek partner abban a felelősséghárító politikában sem, amibe a Fidesz és a kormány belekezdett” – fogalmazott.

Karácsony Gergely szerint ugyanis a kormány „Budapesttől olyan pénzt követel, amit épp maga vesz el a budapestiektől”. Mint írta: „akkor még egyszer, sokadjára:

A főpolgármester szerint: „2020-2022 között a 3 csapás, vagyis a járvány, a kormány és a gazdasági válság együtt 150 milliárd forintot vesz el Budapesttől”.

A Magyar Államkincstár szerint más a helyzet?

Mint arról korábban írtunk, a Magyar Államkincstár szerint

a fővárosnak 134.98 milliárd forintja van állampapírban,

nettó készpénzállományának összege pedig több mint 27 milliárd forint. Az államkincstár tájékoztatása szerint ugyanis Budapest főváros önkormányzata, mint Adatszolgáltató július 20-án nyújtotta be a Magyar Államkincstár (MÁK) által üzemeltetett államháztartás információs (KGR-K11) adatgyűjtő rendszerbe a 2020. II. negyedéves időközi mérlegjelentés adatszolgáltatását, és közölték: „Az ebben található nyilvános adatok alapján Budapest Főváros Önkormányzata 134.98 milliárd forinttal rendelkezik állampapírban, míg nettó készpénzállományának összege 27.868 milliárd forint”.

A főpolgármester mégis segítséget kér?

„Én sem kérek mást, csak amit a miniszterelnök szokott: kellő komolyságot” – írta fentebb említett bejegyzése végén Karácsony Gergely, aki szerint a gazdasági válság kezelése szempontjából „kulcskérdés”, hogy az Európai Unió által Magyarország számára biztosított

(Amennyiben hazánkban a főpolgármester által javasolt módon történne a támogatások felhasználása, a támogatásból a főváros részesülne a legnagyobb mértékben – a szerk.)

Karácsony Gergely eredeti, teljes bejegyzését ide kattintva olvashatja.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2020. szeptember 15. 21:56
Húgyszagú és koszos a városod! Gondolom a lakásod is ilyen!
Bukik a Zorbán
2020. szeptember 15. 08:44
KerGeri és a 40 rabló máris széthordta a 100 milliárdot? Hol a pénz? A bolsevisták mindent szét tudnak lopni, tönkretenni, leamortizálni. Borzalmas károkat okoztak már eddig is, de ha még négy évig garázdálkodnak, annak förtelmes következményei lesznek. Ez az idióta, szadista mozgalmár a kispajtásaival vásosigerillásat játszik majd' kétmillió ember életével... Homokozónak tekintik a várost, néznek minket mint egy hangyabolyt, aztán beletaposnak a közepébe, és élvezkednek. (Csak azt nyújtják, mi lényegük: gonoszak, felelőtlenek, küldetéstudatos bolsevikok.) KerGerit el kell kergetni mielőbb, mert a következmények szörnyűek lesznek, ha ezt elmulasztjuk! "KerGerit" "kergetni", jó mi? Ez lehetne a jelszó is a tömegtüntentéseken.
Sulammit
2020. szeptember 15. 08:25
Dehogy nincs, csak nem a szőnyeg alatt és nem a szekrényben kellene keresnek Tüttő Katával.
EMM195
2020. szeptember 15. 08:08
"Karácsony: A fővárosnak nincsen szabad 100 milliárd forintja állampapírban" Akkor pereld be őket a hazugságért. De ez nem könnyű, mert be kell mutatni a papírokat a bíróságon. Takonygerincű hazudozós.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!