A kormányfő vagy három évtizede úgy keveri a kolbász töltelékét, ahogyan kedve tartja

2020. szeptember 26. 09:56

A munkát tényleg elvégezte, most meg rémülten nézi.

2020. szeptember 26. 09:56
Friss Róbert
Népszava

„A munkát tényleg elvégezte, most meg rémülten nézi.

Miután pedig a jobboldalt erőszakkal darálta be maga alá, fel nem foghatja, hogy lehetséges olyan politikai összefogás, amely egy cél érdekében hajlandó a kompromisszumokra; hogy létezhet olyan népfront, amelyben a pártok képesek legalább átmeneti időre e célért lemondani saját túlízesítésükről. Ma ez a közös cél a magyar társadalomra rátelepedő Orbán-rendszer megdöntése. A népfront pedig nem más, mint a pártok lázadása, sőt a társadalom lázadása, amely nem látja jelenlétét az orbáni kolbászban. Ez kevés. Nem kormányváltásra, hanem rendszerváltásra, a IV. Köztársaság megalapozására van szükség, egy olyan szociális jogállamra, amelynek igazodási pontja Európa, amelyben a társadalom minden rétege valóságosan képviseltetni tudja magát a parlamentben. A cél a Ház visszavétele.

Ez a népfront nem lesz, nem is lehet hosszú életű. Győzelme, a IV. Köztársaság alkotmányozása után a pártoknak vissza kell találniuk saját arcukhoz, vissza kell térniük ahhoz, amiért létrejöttek: hogy politikai képviseletei lehessenek egy sokszínű társadalom sokszínű érdekeinek. A parlamentnek vissza kell térnie önmagához, a demokrácia »rendezett politikai káoszához«, amelyben minden demokratikus hang megszólalhat. Az új köztársaság Házában helye kell legyen minden olyan pártnak, amely a tiszta választásokon képviseletre jogot szerez, s aminek egyetlen feltétele van, hogy – már a »hurkalétben« – elfogadja magáénak a demokratikus parlamentarizmus alapértékeit. Függetlenül attól, ki, mit mondott tavaly vagy négy éve.

A kormányfő vagy három évtizede úgy keveri a kolbász töltelékét, ahogyan kedve tartja, ahogyan érdekei diktálják. Most meg azon töprenghet, meg tudja-e emészteni, vagy megfekszi a gyomrát az ő nagy politikai terméke.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Moslékzabáló
2020. szeptember 26. 11:31
Friss szokása szerint hazudik. Amit ő népfrontnak nevez, nem más, mint hogy a hatalom megszerzéséért a magukat demokratikusnak hazudó pártok együttműködnek azokkal, akiket éveken át 0/24-ben náciztak, antiszemitáztak, rasszistáztak, stb. A magukat demokratikusnak hazudó pártok továbbá vastagon zsidózó embert jelöltek az időközi választásra. Ezek a tények, minden más blabla (lárifári, hogy egy klasszikust idézzek...), szerecsenmosdatás, a komcsik és libernyákok kétségbeesett próbálkozása, hogy a gazemberségüket elmaszatolják.
kulakman
2020. szeptember 26. 11:17
Népfront meg hasonló kommunizmusból ittmaradt fogalmak, de legyünk őszinték , ha feltéve de meg nem engedve ,Óbán minden ellenzéki gondolaton és tetten rajta tartja kezét , 30 éve , mi búbánatos lófrászt csináltak önök és mindenki más ott abban a katyvaszban azóta???????? he ?
Esvány
2020. szeptember 26. 11:15
"Ma ez a közös cél a magyar társadalomra rátelepedő Orbán-rendszer megdöntése. " Ez CÉL? És mi lesz utána? Anarchia? Vagy - ahogy Gyurcsány mondta - ha győznek, kiírják az új választásokat? Normális politikusoknak van jövőképe, és van egy reális terve, ahogy azt meg akarja valósítani. De összegereblyézni egy gyülevészetet, anélkül, hogy lenne közös cél, lenne közös értékrend, lenne megvalósítási terv egy öngyilkos lépés. Vagy csak azért akarják megszerezni a hatalmat, hogy azonnal odadobják Brüsszelnek, vagy a Soros-maffiának? Mert ez utóbbiaknak biztosan van célja és terve, csak mi, magyar választópolgárok nem kérünk belőle. Ezért nem szavazunk a a Kárpátok prímfejszámoló géniuszára és az Apró-maffiára.
Bitrex®
2020. szeptember 26. 11:14
Volt már 4K! , Géza. 2016. október 9-én meg is szűnt. https://hu.wikipedia.org/wiki/Negyedik_K%C3%B6zt%C3%A1rsas%C3%A1g_P%C3%A1rt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!