Egyeztetés a Színművészeti helyzetéről

2020. szeptember 04. 13:55

Az erősebb kijelentések inkább mélyítik a szakadékot a fenntartó és az egyetem között, a megoldáshoz pedig párbeszédre van szükség.

2020. szeptember 04. 13:55
Magyar Rektori Konferencia
MTI-OS

„A Magyar Rektori Konferencia és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája egyeztetést kezdeményezett a Színház- és Filmművészeti Egyetem helyzetéről, amelyre az egyetem vezetése, az egyetem fenntartójának vezetője és az egyetemi hallgatói önkormányzat vezetője is elfogadták a meghívást. A tárgyalásra 2020. szeptember 8-án kerül sor az ELTE-n.

Az egyeztetést azért kezdeményezte a két szervezet, mert úgy látják, hogy az erősebb kijelentések inkább mélyítik a szakadékot a fenntartó és az egyetem között, a megoldáshoz pedig párbeszédre van szükség. A struktúraváltást mindkét szervezet előremutató folyamatnak tartja, azonban határozott álláspontjuk, hogy csak akkor vezethet eredményre, ha a fenntartó és az egyetem is azonos elképzelések mentén kezdi meg az együttműködést, egyébként az egyetem és a hallgatók is sérülnek a folyamatban.

Magyar Rektori Konferencia”

(MTI-OS)

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolka50.50
2020. szeptember 05. 13:44
Ezekkel a mocskos drogosokkal nem szabad egyezkedni.
syphax
2020. szeptember 05. 10:55
"...a megoldáshoz pedig párbeszédre van szükség." NINCS SZÜKSÉG ILYESMIRE!!!! MÁRCSAK AZÉRT SINCS, MERT AZ SZFE JELENLEGI VEETÉSE PÁRBESZÉD-KÉPTELEN. RÁADÁSUL Ő MAGA SEM AKAR PÁRBESZÉDET--LEGFÖLLEBB DIKTÁTUMOT, MELYET Ő IRÁNYIT....
tevevanegypupu
2020. szeptember 05. 10:31
Minden kitenni..mármint az SZFE-ről..de tényleg mindet, azokat is, akik csendben lapulnak és nem mernek megszólalni..gyáva népnek nincs hazája..nem szükséges viperákat nevelgetni..tiszta lappal kellene indulni..a rendszerváltásnál elmulasztották, most időszerű lenne végre harminc év után..rengeteg a szinész, lehet foglalkoztatni a már végzettek közül..ők is sajnos épp eléggé megfertőzödtek..de lehet csökkenteni az állományt..szakmunkásból kevés van..Már a rendszerváltás előtt is Ascherék söpörték le a telepet..mi szükség van azokra, akiket ugyan abban a szellemben bujtogattak színészet ürügyén?
Benedek Zsolt
2020. szeptember 05. 05:14
https://vasarnap.hu/2020/07/06/minden-kornak-megvan-a-maga-istenkepe/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!