Hitbizomány és einstand

2020. szeptember 04. 15:07

Ennek a valóságtól teljesen elrugaszkodott, belterjes liberális hisztériának két kulcsszava: hitbizomány és einstand.

2020. szeptember 04. 15:07
Szentesi Zöldi László
Demokrata

„Vidnyányszky Attila jelenlegi élveboncolása a baloldali nyilvánosságban eszünkbe juttatja az előzményeket. A liberálisok rémületes, irracionális félelmét mindenki ellen, aki erőt, tudást, tekintélyt jelent magyar színekben. Felsorolni is hosszú volna a sort Csurka Istvántól Orbán Viktorig.

Ennek a valóságtól teljesen elrugaszkodott, belterjes liberális hisztériának két kulcsszava: hitbizomány és einstand.

Hasonlóan a hajdani elidegeníthetetlen vagyonrészhez, a mai liberális is öröknek tekint bizonyos szegmenseket. Szentül hiszi például, hogy csakis neki lehet köze a kultúrához. Mindenki más csökött szellemi rabszolga, nevetséges idióta, akit neki, a liberálisnak nevelnie és tanítania kell. Ez a hite – amit társai előtt és a nyilvánosságban gátlástalan kaserolással erősít fel – azt a látszatot kelti, mintha valóban jó lenne abban, amit csinál. Így aztán hitbizománynak tekinti a magyar kultúrát is, valami olyasminek, amit ő és szellemi elődei teremtettek, tartanak fenn, irányítanak. És ahogyan a hitbizomány elidegeníthetetlen, az ő vezető szerepe is megkérdőjelezhetetlen, pusztán azon a jogon, hogy bandába tömörül, és hangosan, erőszakosan ajánlgatja magát és barátait.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gentry69
2020. szeptember 30. 12:30
Tudod mikor adta át Tarlós? 8-év alatt az 5-ös metrót is megépíthették volna. Az egyik megállót szakhatósági engedélyek nélkül kezdték el építeni /asszem a kelenföldit/. https://www.asz.hu/storage/files/files/Összes%20jelentés/2010/1023j000.pdf?download=true https://www.asz.hu/storage/files/files/Összes%20jelentés/2010/1023j000.pdf?download=true Egy optikai kábel lefektetéséhez /átmérő 5.5 mm/ kel vagy húsz szakhatósági engedély. Demszky élete fő művének tekintette az M4-et egy interjúban, majd mikor kitört a botrány, azt mondta, semmi köze hozzá, nem írt alá semmit. Tyúk-Tolvajtempó. Hát persze! Ott se volt. Most megint ott van az egész banda, nem baj /persze baj és nem csak BP-nek/, ma már látszanak, lehet velük ijesztgetni. /pl.: Ingyenélő Csicskaolga negyvenvalahány kiadásban/.
mustarharmas
2020. szeptember 05. 09:55
Az egész cikket el kell olvasni. Így lesz teljes....
zakar zoltán béla
2020. szeptember 04. 19:00
PONT!!!!!!!!!!!!!!!!
BőröndÖdön
2020. szeptember 04. 18:41
Az erő kevés,gógyi is kellene hozzá...:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!