Nem hagyjuk Orbánék természetpusztítását

2020. szeptember 16. 08:03

A Hajógyári a miénk és nem a NER-lovagoké.

2020. szeptember 16. 08:03
Szabó Tímea
Szabó Tímea
Facebook

„Július 30-án Gulyás Gergely azt mondta a kormányülés után, hogy döntöttek: nem lesz állami beruházás, azaz sem kajak-kenu központ, sem más a Hajógyári-szigeten. Aztán kerestem, kerestem, de sehogy nem akaródzott megjelenni az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyben. Nem tartott sokáig rájönni arra, hogy Orbán Viktorék valószínűleg újra át akartak verni minket, elaltatni azt a példátlan összefogást és tiltakozást, amely több ezer fa kivágása, a sziget mobilgáttal való lebetonozása és a NER-lovagok több ezres beköltözése ellen összekovácsolódott az utóbbi hónapokban.

Ezért 2 dolgot tettem: egyrészt határozati javaslatot nyújtottam be az Országgyűlésnek a mobilgát engedélyeztetési eljárásának visszavonásáról, másrészt írásbeli kérdést tettem fel Gulyásnak arról, hogy mikor jelenik meg az ominózus kormányhatározat. Hogy, hogy nem, az írásbeli kérdésem után a minap megjelent a Közlönyben, hogy a tervezett kajak-kenu központot a kormány Sukorón építi meg. Ebből egyenesen következik, hogy nem lesz sem fakivágás, sem mobilgát, sem 1400 lakásos jachtkikötős luxuslakópark sem a Hajógyári-szigeten. Megmondtam korábban is, és tartom magam: nem hagyjuk Orbánék természetpusztítását, a NER-lovagok vég nélküli lopását, az óbudaiak – családok, kutyások, bringások – szigetének lenyúlását! Folytatom a harcot, és Óbuda. Békásmegyer képviselőjeként éberen fogom továbbra is figyelni a sziget sorsát! A Hajógyári a miénk és nem a NER-lovagoké.”

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2020. szeptember 17. 03:39
Az egészen biztos,hogy mindenki jobban járna,ha Orbánék döntenének a Hajógyári Sziget jövőjét illetően.
linkeloe
2020. szeptember 16. 22:27
Ezt tényleg ennyire hülyére izélték a tálibok??!!
Box Hill
2020. szeptember 16. 18:57
Szóval a Hajógyári-szigeten lesz az új Recsk. Hol lesz az új hortobágyi kényszermunka megtartva?
Kanóc
2020. szeptember 16. 16:43
Csak úgy dől a száján a ...szén-dioxid
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!