Újra kísért a Brexit

2020. szeptember 09. 13:26

Johnson ismét nagy tétekben játszik, és mindent arra tett fel, hogy az EU fogja félrerántani a kormányt.

2020. szeptember 09. 13:26
Dudás Tamás
Új Szó

„Nem csoda, hogy a koronavírus mellett szinte teljesen elfelejtettük a brexitet, amely nem is olyan rég még Európa egyik fő problémája volt. A vezető hírek közé mostanában ritkán jutnak be a brexittel kapcsolatos hírek, de a folyamat még koránt sincs lezárva, ellenkezőleg: ismét közel járunk ahhoz a ponthoz, melynek eredménye a brexit utáni viszonyok összeomlása. Év végén ugyanis letelik a Nagy-Britannia január végi kilépésekor kötött átmeneti időszak, ezért a tárgyalásokat az október közepére tervezett EU-csúcsig le kell zárni. Ha ez nem sikerül, januártól a két fél csupán a Kereskedelmi Világszervezet általános szabályrendszere szerint kereskedhet.

A tárgyalások a koronavírus-járvány ellenére is folytatódtak, de más pozitívumot nehéz találni. Nem és nem jön az áttörés, és az uniós tárgyalócsapat egyre pesszimistább. Michel Barnier, az EU főtárgyalója Európa-szerte ismétli, hogy ha a britek a legalapvetőbb kérdésekben sem képesek kompromisszumra, akkor nincs esély semmiféle megegyezésre.

Magukat megnevezni nem kívánó uniós források szerint most úgy néz ki a helyzet, hogy két autó teljes sebességgel száguld egymással szemben, és mindkét sofőr arra vár, hogy a másik rántsa félre a kormányt.

Boris Johnson kormányfői karrierjét kizárólag a brexitnek köszönheti, és most is nagy tétekben játszik. Kijelentette, ha nem születik meg októberben a megegyezés, kormánya ezt tudomásul veszi és kész továbblépni.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TAVIROZSA
2020. szeptember 09. 15:28
Michel Barnier, az EU főtárgyalója Európa-szerte ismétli, hogy ha a britek a legalapvetőbb kérdésekben sem képesek kompromisszumra, akkor nincs esély semmiféle megegyezésre. --------------- Akkor nem lesz megegyezés, sőt nem lesz közös hitelfelvétel sem, nem lesz közös kezesség vállalás más országok hiteleire sem ! Mindenki boldoguljon ahogy tud, ez az egész kóceráj megérett a megszűnésre !
aaabbbccc
2020. szeptember 09. 14:26
miutan EU vegig rosszhiszemuen allt a targyalasokhoz, nincs min csodalkozni
aleb19
2020. szeptember 09. 14:06
idiotaborisbarom ezt jatszotta el a covid virusnal is csak akkor lett karanten mikor elkapta az ilyen arrogans etonmajmok nem ertenek a szep szobol csak a picsan rugasbol
samual
2020. szeptember 09. 13:35
BJ tud valamit, elmegy a falig amit az EU nem lát vagy nem hiszi el
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!