Előretolt ezredesek

2020. október 07. 09:17

A kórházaktól az egyetemekig mindenütt ott vannak már ezek az előretolt – TGM szavaival – „militarizált pedellusok”.

2020. október 07. 09:17
Ungváry Rudolf
Népszava

„A vezéri NER és állampártja nem létezhet teljhatalom nélkül – na meg a magát ellenzékinek gondoló mainstream nagy részének lojalitása nélkül se. Elég ehhez a lojalitáshoz, hogy »azért még demokrácia van, hiszen vannak választások!« És persze van országgyűlés, van ellenzék, lehet véleményt nyilvánítani. Az is természetes, hogy egy gépesített lövészezredest neveznek ki a színművészeti egyetem élére? A kórházaktól az egyetemekig mindenütt ott vannak már ezek az előretolt – TGM szavaival – »militarizált pedellusok«. A jéghegy csúcsai. Annyi minden hajmeresztő, önkényes, hazug már ebben az orbáni rendszerben, hogy ezen az újabb, szükségszerű fejleményen megint és külön felhorgadni legfeljebb jóleső pótcselekvés, ha nem követik tettek.

Inkább azt javaslom, nézzünk már egy kicsit a szemük közé ezeknek a tiszta lelkű, ellenálló fiataloknak, akik bátran és – egyelőre talán – lelkesen kitartanak egyetemük falai között. A rendszer őket akarja megtörni és bedarálni. Ők meg, a növendék céltárgyak észre sem veszik, mennyire meg vannak már törve és be vannak darálva. Hősiesen bizonygatják ugyanis, hogy őket nem a politika érdekli, ó dehogyis, nem is csinálnának olyan csúnyát, hogy politika. Azt már ki sem mondják, hogy tényleg nincsen semmiféle politikai elképzelés, eszme a fejükben, vagy ha van, talán megtanulták már mélyen elrejteni. Isten ments, hogy például liberálisak lennének. Mint akik lassan már el is hiszik, hogy liberálisnak lenni büdös. Persze demokráciát, azt akarnak, de hiszen az orbáni rendszer is az volna. Ők csak szabadon tanulni akarnak. Hát sok félnivalója a rendszernek aligha van tőlük.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Az ajtónak támaszkodni tilos
2020. október 09. 01:12
Ungváry egy nagy nulla
catalina9
2020. október 08. 08:30
Mint akik lassan már el is hiszik, hogy liberálisnak lenni büdös." Ungváry elvtárs, ez nem hit kérdése, hanem tapasztalat. Az, hogy hol kékek, hol zöldek, hol vörösök, hol szivárványszínűek csak festék kérdése. "Magunkra fogjuk ölteni az összes párt, az összes irányzat liberális arculatát, s ezt a liberalizmust szónokainkkal annyira agyon fogjuk csépeltetni, hogy ki fogják meríteni hallgatóink türelmét és meg fogják utáltatni velük a szónoklást. Hogy kézben tartsuk a közvéleményt, azt össze kell zavarnunk oly módon, hogy addig és annyi egymásnak ellentmondó nézetnek adjunk hangot a legkülönbözőbb oldalakról, amíg a gójok el nem veszítik fejüket ebben a labirintusban és arra a meggyőződésre nem jutnak, hogy legjobb, ha az embernek egyáltalában nincs nézete politikai ügyekben, melyeket a közvélemény amúgy sem érthet meg, mert csak azok értik meg, akik irányítják a közvéleményt. Ez az első titok. "
Tehetős Totó
2020. október 08. 07:16
Tiszta tekintetű ifjak... A betépettek is? :)))
Tehetős Totó
2020. október 08. 07:14
Abba kuplejárba én is inkább madámot küldettem volna. Bőrszekós, vasaltcsizmás, korbácsos dominát,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!