A hálózat csapdájában

2020. november 16. 07:39

A kitelepült balliberális magyar hálózat aktív véleményformáló ereje befolyásolta a mostani amerikai elnökválasztást is.

2020. november 16. 07:39
Topolánszky Ádám
Magyar Nemzet

„Így lett egy nemzetközi politikai ügyekben járatlan helyi könyvelőből, Les Gardi (Gárdi László) úrból tiszteletbeli konzul Sarasotában, aki az azt megelőző tíz év során alig járt Magyarországon. Ezzel a művelettel bebizonyosodott, hogy a hálózat képes operatív szempontból ügyesen összetákolt rágalomhadjáratok beindítására a szilárd patrióta elkötelezettségű, makulátlan hátterű amerikai magyarokkal szemben, miközben közeli, bensőséges viszonyt ápolt a régi kádárista elittel, a volt világbankosokkal, IMF-szakértőkkel, liberális körökkel, valamint a Washingtoni Magyar Klubbal és az Amerikai–Magyar Koalícióval.

A hálózat tehát Amerikában, köszöni szépen, jól van, és virágzik. Idehaza is gyakran megjelennek a képernyőn liberális véleményformálók, a magyar–amerikai szervezetek mai irányítói. Mindeközben nincs hiány az olyan érdemleges magyar–amerikai szereplőkből sem, akik gerinces és elhivatott patrióta gondolkodású értelmiségiként New Yorkban, Washingtonban vagy másutt szívesen vállalnának fontos feladatokat és pozíciókat. Mégis, valahogy rendre háttérbe szorulnak, nem töltenek be irányító szerepet, nem kapnak fontos kinevezéseket, posztokat.

A kultúrharc tehát, amit Szakács Árpád, Bayer Zsolt és több más nemzeti elkötelezettségű véleményformáló pár éve idehaza folytat, a Washington körüli régióban nemcsak lépéshátrányban van, de jelenleg szolid vereségnek néz elébe. A kitelepült balliberális magyar hálózat aktív véleményformáló ereje nem kis mértékben befolyásolta a mostani amerikai elnökválasztást is, főleg ami az ott élő magyar származású szavazókat illeti, természetesen Joe Biden javára. Égetően fontos lenne tehát a magyar külügyi vezetésnek átértékelni az amerikai magyarokkal ápolt nemzeti együttműködési rendszerének egészét, és következetesebben letenni voksukat a magyar kormányt támogató szakértők és aspiránsok mellett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hétszűnyű Kapanyányi Monyók
2020. november 16. 15:15
Trump elnök hatalmas győzelme az amerikai választáson azt bizonyítja, hogy Soros korrupt hálózata végzetesen megrendült.
matykox
2020. november 16. 12:18
Abszolót releváns, de - érthetően - csak a magyar-USA relációra korlátozott írás. NOHA valójában ez az egész "hálózatosdi" messze nem nemzeti ügy - egyértelműen egy globalizációs polip (AKA maffia) csápjait lehet látni. Mindenütt, ahol az "atlanti civilizáció" teret nyert. Egész nyilvánvaló, hogy a kiterjedt ún. NGO-zás valójában milyen célokat szolgál: a nehézkes és körülményes, a néppel járó bajlódás HELYETT egy sokkal könnyebben kézben tartható hierarchikus szervezési formára való lecserélést. Ahogy ez az EU mindennapos működéséből szinte naponta-hetente világosan látszik. A magyar-USA helyzet ebben a perspektívában csak egy apró része a gépezetnek - amit nyilvánvalóan csak globális hatásokkal lehet letörni vagy szétzilálni.
billwilson
2020. november 16. 09:19
hálózat, operatív, konspiráció !!! anyám borogass :DDD miért tobzódik a magyar jobboldal ebben a konspirációs konteóban mar v 10 éve?
szürkeSzarvas
2020. november 16. 08:07
A magyariak odakinti aktorai sajnos részei a "háttérhatalom" fenntartoinak.A közös nevező a biboldó származási kapcsolat,és a holokauszt legandához való viszony. Ha idehaza megbiznak 1 számukra(!) körön kivüli ,de kint élő magyart-abbol bolondot csinálnak,kirekesztik,stb stb. Ceterum censeo-amig odakint a "neokohnok" meg nem buknak-ez a helyzet-utánna kell őket felszántani és sóval bevetni..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!