Férfinak lenni annyi, mint...

2020. november 20. 19:09

...békésnek, civilnek, puhának, minden macsóskodást, militarista kultuszt, fegyvert és erőszakot ellenzőnek lenni!

2020. november 20. 19:09
Új Egyenlőség
Facebook

„Szeretnénk helyesbíteni. Férfinak lenni: érzékenynek lenni, empatikusnak, megértőnek, pacifistának, lágynak, békésnek, civilnek, puhának, minden macsóskodást, militarista kultuszt, fegyvert és erőszakot ellenzőnek lenni!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Amondó
2020. november 21. 12:40
A szöveg teljesen logikus - legalábbis muszlim szemmel. Egy igazhitű muzulmánnak több felesége lehet, de mindegyikük folyamatosan terhes, más szóval várja Allah ajándékát. Tehát nemcsak a nőtlen, hanem a nős férfiak is folyamatos nőhiányban szenvednek. Érthető, ha a muszlim férfiak használatba veszik - az egyébként is könnyen kapható - fehér nőket. Könnyen kaphatók, nincsenek versenytársak, hiszen az itteni fiúkból nem férfit, hanem köcsögöt nevelnek (akiket Mohamed követői szintén használhatnak.). Ne feledjük a topik nyitó szövegét, mert rövidesen bekerül az EU ajánlásai közé.
annamanna
2020. november 21. 12:17
Férfinak lenni = autonómnak lenni. Ez egy nagyon egyszerű meghatározás, amivel szemben a nőiesség lényege a kapcsolódásra való törekvés. AGRESSZIÓ = ÖNURALOM HIÁNYA, ebből a szempontból pont nem férfias, elég arra gondolni, mennyire rajonganak az emberek az "aputestű" Bud Spencer iránt, aki békésen tűrte, hogy izgága pöcsök püföljék, aztán egykedvűen odacsapott. A viselkedése oka az önbizalom, aminek alapja az a tudás, hogy képes önállóan, segítség nélkül is létezni, már csak ebből is következik az, hogy az ISTEN NEM LEHET NŐ, hiszen az Isten maga az autonómia, még akkor is, ha vannak "nőies vonásai", amivel kapcsolódásra törekszik, így aztán az ember valóban az Isten képmására lett teremtve férfinak és nőnek - és ez a képmás ALAPVETŐEN NEM AGRESSZÍV. A hisztéria, a verbális bántalmazás, a sunyiság, aljasság, a passzív agresszió is agresszió, tehát ennek alapján bármit-bárkit is férfiasnak nevezni alapvető tévedés. Az agresszióra épülő cigány kultúra például pont hogy képtelen a maga teljességében értelmezni és megélni a férfi szerepet, mert a vándortolvajkodás nem autonómia, hanem parazita életmód, önmagából képtelen kitermelni az autonóm létezése feltételeit. Az nem önállóság és nem autonómia, hogy elveszem azt, ami a másiké. Amikor a gyerek járni kezd, akkor sem az anyja lábát használja járásra, hanem a saját lábán áll meg. Az autonómiához kapcsolódó fogalom nem az agresszió, hanem az ERŐ, a Bibliában többször előforduló kitétel, hogy "atyámfiai, legyetek férfiak, legyetek ERŐSEK". Bud Spencer erős, de nem agresszor. Bud Spencer megáll a maga lábán. Bud Spencer békés és hosszútűrő, nem indulatos, nem tolvaj, nem szorul rá mások segítségére, annál inkább szorulnak rá mások az ő segítségére. Bud Spencer ismeri a maga határait és be is tartja azokat. Ezért nem lehet túlfárasztani, mert a túlmunkát is lepöcköli magáról és nem vállalja. Bud Spencer óvatos, de nem félős. Ezek egy (legalább viszonylagosan) autonóm létezés ismérvei, minél kevésbé jellemeznek valakit, annál kevésbé lehet autonómnak tekinteni. Az izgága, túlmozgásos, értelmetlenül csapkodó, indulatvezérelt, hőzöngő ember lehet agresszív, de nem autonóm, ezért kevésbé férfias.
harpec
2020. november 21. 10:50
Biztos valami irónia akar lenni, csak én nem értem. Lehet, öregszem.
Syr Wullam
2020. november 21. 09:37
Most már értem, hogy Karácsony honnan veszi a "férfiasság" mintáját ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!