Most nem a megszokottan jellemtelen gazemberségükről akarok szólni

2020. november 11. 17:02

Roppant szellemi kísérletnek lehetünk tanúi.

2020. november 11. 17:02
Gábor György
Gábor György
Facebook

„Most nem a megszokottan jellemtelen gazemberségükről akarok szólni, nem a bársonyos éj és a simogató Covid leple alatt átnyomott törvénymódosító javaslatok tömegéről, a lopás legálissá tételének, azaz a közpénzek magánzsebbe vándoroltatásaként törvénybe foglalásáról, nem a választási törvény minősített aljasságról tanúskodó módosításáról, az Alaptörvénynek nevezett tákolmány ócska, aljas és a fogalmi készlet hiányos vagy téves ismeretéből fakadó, s a minimális szakértelmet nélkülöző átbuherálásáról, hanem e pillanatban kizárólag az alábbiról:

Az I. cikkben olvasható: »Az anya nő, az apa férfi.«

A szövegalkotó itt a szép emlékezetű Muammar al-Kaddáfi A Zöld Könyv c. művének intellektuális magaslatait ostromolja, hogy szellemi értelemben ebbe az őselvbe remanálja önmagát.  A rend kedvéért, s a fentiek belátására idéznék néhány passzust A Zöld Könyvből (Muammar al-Kaddáfi: A Zöld Könyv, a Líbiai Arab Népi Szocialista Dzsamáhirijja Népi Irodája, Budapest, é.n.)

»Kétséget kizáróan a nő és a férfi is emberi lény… A nő éppen úgy eszik és iszik, mint a férfi…De miért van férfi és miért van nő? Valóban, az emberi társadalom nemcsak nőkből és nemcsak férfiakból áll, hanem nőkből és férfiakból egyaránt. Miért nem csak férfiak, vagy miért nem csak nők teremtődtek? … Egyik sem olyan, mint a másik… Természetes különbség van a férfi és a nő között.« (123.) »A nő nőnemű, a férfi hímnemű. A nőgyógyászok szerint a nő menstruál, vagyis lebetegedik minden hónapban, a férfiak viszont nem menstruálnak, mert hímek, és nem betegszenek le szokásszerűen havonta… Ha a nő nem menstruál, terhes… Azután a nő szoptatja gyermekét, mellyel viselős volt… A férfi viszont nem esik teherbe és nem szoptat.« (124-125.) »…a természeti törvényeknek megfelelően játszotta mindig a férfi az erős és a durva szerepet, nem azért, mert erre kényszerült, hanem azért, mert ilyennek lett teremtve. És ezért játszotta mindig a nő a finom és a szép szerepét, nem azért, mert ezt választotta, hanem mert erre lett teremtve. Ez a természeti törvény igazságos (132.)«, »A férfi és a nő természettől fogva különböző testi felépítésének eredményeképpen működnek különböző szerveik is. Ennek következtében különbség van a férfi és a nő között a hangulat, a lélek, az idegek és a testi alkat tekintetében. A nő gyengéd, a nő szép, a nő könnyen sír, a nő félénk. Általában véve a nő természetes alkatának megfelelően vékony, a férfi viszont robosztus.«(135.)

Tulajdonképpen ennyi elég is az Alaptörvény módosításának jogforrásául szolgáló Kaddáfi-műből, legfeljebb csak annyit tehetnénk hozzá, hogy A Zöld Könyv érvelése még ebben az állapotában is kifinomultabb, szubtilisabb, mint a mai magyar fundamentalisták dadogása. 

Most pedig térjünk át az Általános indoklás alábbi helyeire:
1. »A minden hagyományos értéket, így a két nem (egy nő és egy férfi) teremtettségét is viszonylagossá tevő »modern« gondolatkészlet azonban növekvő aggodalomra ad okot.«
2. »…a Teremtés rendjéből fakadó fogalmak folyamatos fenyegetettsége…«
3. »Az alkotmányozónak ezért világosan rögzítenie kell a gyermekeket és az eljövendő generációk jogait védeni hivatott alapvető garanciákat, mint az anya nőként, az apa férfiként való teremtettsége…«
4. »A nyugati világban tapasztalható új, modern ideológiai folyamatok – melyek a férfi és női nem teremtettsége iránt ébreszt kétségeket – azonban veszélyeztetik a gyermekek Alaptörvényben foglalt egészséges fejlődéshez való jogát.«
Mi az azonos a fenti pontokban? A »Teremtés rendjének«, a »teremtettségnek« az említése, mint ami igazolja és indokolja az Alaptörvény módosítását. 

Roppant szellemi kísérletnek lehetünk tanúi, amennyiben az iszlám fundamentalizmus egy sajátos – kaddafiánus – változata szimbiózisba lép a kreacionizmus szellemi-intellektuális mozdulatával, s mintegy a kettő találkozásának gyümölcseként létrejön a Hun-Magyar Nemzeti Szinkretizmus szent irata, amely Orbán Viktor Varga Judit által közvetített kinyilatkoztatott szavának foglalata, s amelyet a 133 bátor ember recitál majd jó kedvvel, bőséggel. Mindenesetre a legitim természettudományos-biológiai vitát ezzel a magyar törvényalkotás az Alkotmány erejével lezárta és megszűntnek nyilvánította. 

A fentiekhez annyit azért hozzátennék, hogy a hülyeség csimborasszóját a kormánypárti politikusok nyilvánvalóan azért hágják meg, fenti esetben az iszlám fundamentalizmus keresztény tálalásával, hogy megpróbálják elterelni a figyelmet mindarról a bűnsorozatról, amit Orbán és kormánya a Covid-járvány kapcsán magáénak mondhat. Ám megragadva az alkalmat emlékeztetem őket, hogy Lyndon B. Johnson Gerald Fordra, még annak elnöksége előtt azt találta mondani, mintegy Ford szellemi képességeit ecsetelendő, hogy nem tud egyszerre járni és rágógumizni. Mi viszont vagyunk egy páran, akikben megvan egyszerre mindkettőhöz a képesség.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
furunkulus13
2020. november 12. 10:25
Gerő Ernő elvtárs szellemi reinkarnációja most éppen gender ügyben fröcsög, fetreng és tajtékzik tehetetlen gyülöletében!!
excopp
2020. november 12. 10:02
"Roppant szellemi kísérletnek lehetünk tanúi." - Roppant szellemi kísérletnek lehetTünk volna tanúi. - soraid olvasván - de nem lettünk...
1000bocs
2020. november 12. 09:02
Roppant szellem teljesítménynek lehetünk tanúi: a baloldal kolletktíven próbálja meghazudtolni a biológiát attól függetlenül hogy a nő menstruál, nem a férfi. Ezen földhözragadt részlet, és a gyerekszülés nem igazán tántorítja el őket attól az erőfeszítéstől, hogy meghajlítsák a teret, alternatív valóságot hozzanak létre ahol valakinek a fejében dúló zűrzavar megváltoztatná a rögvalóságot. Roppant szellemi teljesítmény lenne, ha lenne benne bármi szellemi. Ha objektíven nézzük, akkor ez szimplán hazugság, amit egy rosszindulatú és kirekesztő ideológia agresszív csicskái terjesztenek.
szürkeSzarvas
2020. november 12. 07:46
Hát Gyuri-az "éjszakai törvényekre" azert van szükség-mert mindent meg kell tenni az erőszakos,kivülről támogatott nyomulásotok(!) törvényekkel való kompenzálására,és a legroszabb esetre is. Ha "visszajönnétek" Bár gyanitom,akkor sokan vállalnánk a polgárháborut is-amiként az usaban is arrafelé sodródnak az események. Most mondhatod,ahogy szoktad-hogy antiszemiták vagyunk. Pedig csak realisták.(talán még zsidó barátunk is van,Rugási Gyuszi féle,aki nem olyan genya,mint te..) :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!