Be a politikával az iskolákba

2020. december 14. 08:11

A zsaroló pozíció amire igazán vágynak. Nulla melóval – dupla haszon.

2020. december 14. 08:11
Mészáros József
Vasarnap.hu

„A homo sapiens eredendően úgy van kitalálva, hogy ahogy múlik az idő, úgy lesz – tapasztalatainak következtében – egyre bölcsebb. Ezért van az, hogy bizonyos szituációkban egy négyelemis nyolcvanéves okosabb döntést tud hozni, mint egy friss diplomás ifjonc. Mondhatni, ahogy romlik idővel az ember szeme, úgy lát át egyre jobban a szitán. A kor előrehaladtával érkező bölcsesség azonban nagyon nem tesz jót azoknak, akik a semmit szeretnék eladni – vicceskedő köntösben. A nulla tartalom ajánlata pedig elsősorban az »ötszázalékos« pártok jellemzője. Nekik úgy kellene a valós, rengeteg munkát adó hatalom, mint mókusnak az erdőtűz. A »mérleg nyelve«-funkció, a zsaroló pozíció amire igazán vágynak. Nulla melóval – dupla haszon.

Avagy emlékeznek még a szadesz nagyívű gazdasági miniszterére? Csillag István uram azon túlmenően, hogy CD-re másolta és hazavitte az összes magyar adófizető adatait, kábé annyi hasznot hajtott az országnak, mint egy szatyor vízibicikli. Egy lépcsőháznyi szavazóval a hátuk mögött élet-halál urai lehettek szadeszos testvéreink odabent a Parlamentben. Na, erre jó a parlamenti küszöb megugrása.

Persze ezt a néhány százalékot egyre nehezebb megszerezni egy grincsfa árnyékában felsorolt karácsonyi ötletekkel, miszerint állítsd át a nagyanyádék tévéjét, az ünnepi asztalnál meg kezdd el fikázni a Fideszt – és hasonló feketegyőrös tippekkel. Mindazonáltal eget verő hülyeségekkel is a hatalomba lehet kucorodni, csak meg kell találni vagy az eget verően hülye szavazókat, vagy pedig a nagyon fiatalokat. Akiknek csak vicc az egész, az élet nem más, mint a trotylik csipásfülű okoskodása. Sehol egy poén…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Google
2020. december 14. 20:45
Bemegy az iskolaba valami, de ez minden, csak nem politika. Ez a trukkok, bloffok szazai, az ujszulottnek minden vicc uj tipusu genyoskodas. Mindenki lop ott font, toletek lopjak, ti miattuk nem vagytok meg milliomosok, egyszoval az irigyseget propagaljak, a Jobbikon, Momentumon keresztul a tettlegesseget es a bunkosagot, a barokkos tulzasokat preferaljak. Valami politikapotlo katyvasszal hulyitik a fiatalokat, relative sikerrel. Es ebben sok tanar is keszseggel vesz reszt.
nemecsekerno_007
2020. december 14. 09:12
Ez mind igaz. De, hogy lehet ellenük védekezni?!
péterx
2020. december 14. 09:02
Szellemes kipoentírozása a Momentum semmittevő nagyszájúskodásának: sehol egy épkézláb-hasznos politikai gondolat, pusztán pillanatnyi-múlékony, vonzónak látszó blöffök vannak.
Hannibal
2020. december 14. 08:46
A Momentum megfelel az instás modellmacáknak: teljesen hamis képet mutat, egy látszólagos, modern, esztétikus, vágyrajátszó menő dögöt, ami mögött valójában semmi tartalom, pusztán az üresség, lila lufi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!