Harminc éve hitlereznek a baloldalon

2020. december 03. 11:27

Eddig hol maradt a felháborodás?

2020. december 03. 11:27
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Vasárnap

„Beszéljünk arról, amikor Ungváry Rudolf Hitlerhez hasonlította Orbán Viktort, a Magyar Narancs olyan címlappal jelent meg, amelyen a miniszterelnöknek szögesdrótból kerekítettek kefebajszot, a Népszava azt latolgatta, hogy bizonyos mondatokat Orbán vagy a Führer mondott-e, az ellenzéki EP-képviselők Sztálinhoz és Hitlerhez hasonlították magyarország kormányfőjét, Guy Verhofstadt az 1933-as felhatalmazási törvénnyel állította párhuzamba a márciusi koronavírus-törvényt, Márki-Zay Péter Hitlert látta meg Orbánban, Kőszeg Ferenc felgyújtott Parlamentet vizionált Budapestre, Kuncze Gábor Hiter-beszédhez mérte Orbán Viktor szónoklatát, vagy az Alfahír arról értekezett, hogy a Fidesz ellenségképző propagandájának alapjait Hitler írta meg.

Mégis, egyetlen alkalommal sem hallhattuk a hasonlatok után, hogy aki így nyilatkozik meg, az takarodjon a közéletből, de addig is hallgasson, mondjon le, mondassák le, tüntessék el, hátráljanak ki mögüle, soha többet ne szólaljon meg, meggyalázza a történelmet, semmibe veszi a szenvedést és hasonlókat.

Orbán Viktort, a magyar jobboldalt, a konzervativizmust, a reakciót, tehát mindenkit, aki jobbra áll Trockijtól, őszintén, tiszta szívvel, teljes hévvel, lelkesen lehet hitlerezni, nácizni. Ilyenkor ugyanis nem sértünk meg senkit, nem relativizálunk semmit. Mondhatni, ez a dolgok természetes menete. Amikor azonban egy jobboldali közszereplő él hasonló érvrendszerrel, ott bizony fogaknak csikorgatása következik.

Semmilyen gerinc sem maradt a baloldalon, például a fenti hasonlatok után nyilvánvalóan egyetlen ember sincs ott, aki azt mondaná, hé, meg hó, egy kicsit hátrébb az agarakkal, hát nekünk az az időszak, amikor nincs egy ízes reductio ad hitlerum, érvénytelenül telik el, mint színművészetisnek a féléve. Ezek ilyenek, ne legyünk ezredszerre is meglepődve.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. december 03. 18:53
Trombitás 30 éve metternichezik és habsburgol a nem tudom milyen oldalon.
abcdef
2020. december 03. 16:10
Osztom G. Fodor meglátását, aki tegnap a Csörtében azt mondta, a Demeter ügy kapcsán, de ezen túlmutatva, hogy szükség lenne egy politikai önkorrekcióra, mert a jelenlegi nagyotmondási verseny veszélyes műfaj, mert egyre erősebbet/vulgárisabbat/trágárabbat kell mondani, annak érdekében, hogy felfigyeljen a potenciális hallgatóság az elviselhetetlen politikai csatazajban. Nem tudom pontosan mit ért önkorrekció alatt, de valóban ideje lenne véget vetni az egyre erősödő gyűlöletnek.
Kanóc
2020. december 03. 13:54
Trombitás is gázkamrában érzi magát, miközben ül a fűtött stúdiókban komoly pénzekért.
Claudius1
2020. december 03. 13:13
https://www.szabadeuropa.hu/a/origotol-kell-atvenni-igy-mukodik-a-cenzura-az-mti-nel-mtva-bende-balazs/30978656.html Itt a cenzúra tessék: MTI kormánypropaganda, amit benyaltok fideszbirkák, elzárják előttetek a valóságot
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!