Orbán és a zsidók

2020. december 01. 15:53

Demeter Szilárd példátlan kisiklása a rezsim tűzveszélyes retorikájának következménye.

2020. december 01. 15:53
Paul Lendvai
Der Standard

„Az orbáni »jól megfontolt kétértelműség és tudatos kétszínűség«, amit a nagy magyar író, Nádas Péter már 2011-ben (!) felismert, a zsidósághoz való hozzáállására is jellemző. Kifelé »zéró tolerancia az antiszemitizmussal szemben«. Befelé viszont számos áltudományos intézet, átírt iskolai tankönyv és propagandisták hada dolgozik a Horthy-rendszer 560 000 magyar zsidó meggyilkolásában játszott szerepének bagatellizálásában.

Csakhogy történt egy kellemetlen üzemzavar. A legnagyobb Fidesz-közeli hírportálon, az Origón azt vetették Soros szemére, hogy saját »gázkamrát« csinál Európából: »a multikulturális nyitott társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos«. Magyarország és Lengyelország »az új zsidók«, Soros pedig »a liberális Führer. A liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint anno Hitlert a sajátjai«.

Ami azonban a nemzetközi botrányt kiváltotta, az nem a gyűlölettel teli, bizarr szöveg volt, hanem a szerző, Demeter Szilárd személye. Ő ugyanis a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója, a könyvtárak gyűjteményeinek digitalizásáért felelős kormánybiztos, és az újonnan létrehozott Nemzeti Kulturális Tanács tagjaként pedig a miniszterelnök kultúrpolitikai jobb keze. Hogy vasárnap egyértelmű bocsánatkérés nélkül visszavonta a cikkét, mit sem változtat a tényen, hogy ez a példátlan kisiklás a rezsim tűzveszélyes retorikájából ered.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2020. december 02. 16:25
vén buzi csavagó zsídó! nem szégyeled magad, hogy a zsidó témát vfeszegeted! minden zsíidónak a béke és megbékélére van szüksége! nem a hergelésre!
Rugán
2020. december 02. 09:46
Meg a már 100 éve tartó balos és liberális lejáratásnak!!!
Vasalo
2020. december 02. 06:55
Nemcsak ez, de a baloldal ezt a szennyet még külföldre is keményen exportálja. Nyerges a Kisalföld valamikori föszerkesztöje most Pozsonyban rontja a levegöt, mint az ottani egyetlen magyar napilap, az Ujszo föszerkesztöje. A lap szinte kizárokag liberális agymosással foglalkozik, a föszerki meg a személyes bosszuját éli ki hazája ellen ( Györi lakos). A legujabb ötlete az volt, hogy a mult héten kitöröltetett minden forumozot az ujság nyilvános forumárol (hasonlit ehhez a forumhoz), akik rámutattak a lap aljasságaira. Mindezt azzal indokolva, hogy a forum a kiado magánforuma, ahol nem kivánatos a kritika. Nos ilyen a liberális szolás- és véleményszabadság. Ez vár mindenkire aki ilyen szemetekre adja le a voksát. Bezzeg ök megkövetelik, hogy mindenhol megjelenthessék az agymenéseiket. ( lásd a pesti föcsotány döntését).
Dénia
2020. december 02. 01:41
Hogy lehettek ennyire aljas, mocskos szemétládák.... Ti napi szinten relativizáljátok a holokausztot, amikor napi szinten fasiztáztok, náciztok. Undorító rohadékok vagytok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!