Michael Moore folyamatosan terrorista csőcseléknek nevezi a Capitolium megostromlóit

2021. január 13. 17:46

Szégyellem, hogy beszoptam a filmjeit, úgy általában a balos maszlagokkal együtt.

2021. január 13. 17:46
Farkas Attila Márton
Facebook

„Michael Moore az oldalán folyamatosan, számos posztban terrorista csőcseléknek nevezi a Kapitólium megostromlóit, és azonnali letartóztatásukat követeli, sőt, nem csak az övékét, hanem azokét is, akik mulasztásukkal segítették a »fehér terroristákat«.

Pedig mondhatta volna, s ettől nem lett volna kevésbé baloldali (sőt), hogy itt a kapitalizmus válságának rendszerszintű tünetéről van szó, és a söpredék java része megtévesztett kisember, a változások vesztese, akiket épp azért szippant be a szélsőjobb, mert a kutya nem törődött velük.

Korábbi filmjeiben ugyebár rámutatott a terrorista kifejezéssel való dobálózásra és visszaélésre is. Igaz, ez még akkor volt, amikor csak robbantásokról meg tömeggyilkosságokról volt szó, de hát azt a szenvedő harmadik világ elnyomott népeinek fiai követték el, tehát más kategória.

A filmjeiből jól ismert kapitalizmuskritika is látványosan alábbhagyott nála, legalábbis ezernyi posztja közt nem nagyon láttam ilyesmit, annál több cuccot a rasszizmusról, ami ugyebár a mostani sláger a korábbi zöld meg antimulticéges dumák helyett.

Moore színeváltozása kísértetiesen emlékeztet a népért röplapozó, szabadságról meg elnyomottakról szövegelő illegális kommunistákból lett rendpárti elnyomókra, akik bosszút lihegtek 56 után, és söpredékezték le az utca népét, ami persze, tényleg művelt csúnya dolgokat.

Emlékszem, alterglobos időszakomban felháborodtam Seres László Dr. Strangemoore című cikkén (mint a többi cikkén általában), melyben az alternatív rendezőt ekézte (a cikk címe Kubrick remekének, a Dr Sztrangelove-nak a parafrázisa), ahogyan megütköztem Clint Eastwoodon is, aki azt mondta egy díjátadón neki, hogy ha az én házam közelébe jön, Michael, lelövöm, és ez nem vicc! (Előzmény: Moore meginterjúvolta otthonában az idős Charlton Heston-t, akit a szabad fegyvertatás miatt rasszista, fasisztoid figurának állított be.)

Nos, ezek a megnyilvánulások meg se közelítik jelenlegi véleményemet erről a végtelenül hitvány tipikus amerikai, és tipikus bolsevik szarháziról.

Csak azt szégyellem, hogy beszoptam a filmjeit, úgy általában a balos maszlagokkal együtt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2021. január 14. 18:45
Ezentúl az is terrorista, aki felteszi a lábát egy íróasztalra. Fél Amerika börtönbe megy.
Agrippa
2021. január 14. 08:48
Hát igen, pontosan eddig terjed Moore szociális (ál)érzékenysége. A képmutatás netovábbja, h a filmjeiben általában az elit által magára hagyott kisembereket siratja.
Bitrex®
2021. január 13. 21:44
Clint Eastwoodban még sosem csalódtam.
satman11
2021. január 13. 20:24
Én is Michael Moore filmjeinek rabja voltam.....addig, amíg egyszer megcsinálta a Kubáról szóló ömlengését(világ legjobb ingyenes egészségügy, stb., el lehet képzelni)...akkor derült ki, hogy kommunistább még Fidelnél is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!