Uniós filmművészet: másfél óra Orbán-horror

2021. január 04. 17:46

Az első tizenöt perc után azt hittem, Gyurcsányék kampányfilmjét nézem.

2021. január 04. 17:46
Mészáros József
Vasarnap.hu

„Akkor hát essék szó az egyik külföldi tévécsatorna mozifilm-hosszúságú Orbán-ekézéséről.

Tegyük fel, hogy Michael Wech rendező – aki amúgy elképesztő filmes előélettel bír – egy reggel arra ébred, hogy ő bizony behúzza a bokorba a magyar miniszterelnököt, és alaposan összekeni azzal, amit ott talál. Másik verzió, hogy esetleg szóltak neki:

»Hé, Mich! Orbánozz már egy kicsit, bittesőn, sokan örülnének neki, hiszen tudod…«

Akár így, akár úgy történt, a filmes szakember világrengető anyagokat villogtató portfóliójába ezúttal belefért Orbán, aki erre akár még büszke is lehetne. Mekkora celebek foglalkoznak vele! George Clooney, Michael Wech (Biden apó is már vadul melegít a pálya szélén); mázlija van, hogy Greta Garbo, Marilyn Monroe, meg Sir Sean Connery már nem él.

Szóval, jött ez a remek filmes, és alaposan körbejáratta Orbánt mindenkivel, aki a politikai ellenfele itthon és külföldön egyaránt. A hazai megkérdezettek gyakorlatilag az ellenzéki koalíció főszereplői közül kerültek ki, az Orbán környezetéből megszólaló egy szem jóembert pedig – kiragadott félmondata segítségével – igyekeztek a „diktátor szegény hülyéje” kontextusba helyezni.

Az első tizenöt perc után azt hittem, Gyurcsányék kampányfilmjét nézem, még csodálkoztam is, hogy németül beszélnek. Aztán persze Karácsony Gergely mellé beugrott a kitűnő Paul Lendvai, aki leszögezte: »…fűrer demokratí!« (sic), és még néhány brüsszeli parlamentista, bevágták a könnyező Sargentinit, a pedót meg a gyogyót egy személyben megtestesítő Cohn-Benditet, illetve mindenkit, aki épp arra járt és Orbánt kellőképp utálja. Sajnos lengyelekre, vagy bárminő politikai szövetségesekre már nem jutott megabájt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. január 04. 21:38
A többnyelvű ARTE-n futó film egyértelműen az USE kampányfilmje! Egy kiadós Soros-fényezés, és Eu-alapértékezés után a narrátor 1:26:01-kor Orbánt egyenesen ellenségnek nevezi! Kárhoztatja az OV "cinkosává vált" Európai Tanácsot, melynek konszenzuskényszere az EU "konstrukciós hibája", amit az Európai Parlament döntéseinek felül kellen tudni írni!
mokány
2021. január 04. 21:24
Röviden : Eligazítás, a globalista csőcselék számára. Az illetőt utálnod kell, ha jó akarsz lenni Big Bránernál, (Nagy Tesónál,).
mokány
2021. január 04. 21:11
Bolsevík tempó. Komcsi országok szokták, köztudottan hamis vádakkal illetni azt , akit utálni kell. Az istenadta nép, pontosan tudja, hogy az igazságtartalom lényegtelen. A lényeg, hogy a megmondóemberek rámutattak arra ,a kit a népnek utálni kell. Makron meg demokráciáról papol, egy olyan Franciaországban, ahol ez a komcsi tempó mindennapos.
elfújta az ellenszél
2021. január 04. 21:04
A propagandaháború is háború, de az olcsóbb formája. Mivel bevonulásra nem tellik mint '56-ban, ezt kimaxolják a végtelenségig Józanság nem segit, inkább az unalom fogja legyőzni őket. Én már most unom
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!