Tél van már bennünk régóta

2021. február 27. 08:53

Soha nem térhet vissza minden az eredeti kerékvágásba. Interjú.

2021. február 27. 08:53
Csernus Imre
Index

Hogyan hat a koronavírus-járvány az emberekre?

Váratlanul és gyorsan ütötte fel a fejét a pandémia, amitől az emberek óriási része megijedt, és ez azóta is tart. Sokan annyira megrémültek, hogy háttérbe szorították a teendőiket, bezárkóztak, és nem mernek kimoccanni, csak az oltást várják.

Ez miért van?

Mert az emberek jelentős része öntudatlanul él, és görcsösen ragaszkodik a racionális biztonság megteremtéséhez. Ez azt jelenti, hogy mindennek kiszámíthatónak kell lennie, vagyis pontosan tudja, mikor, mit és hogyan tesz, és ha váratlanul történik valami megszokottól eltérő, összecsinálja magát. Ezért is fontos a tudatos hozzáállás. A tudatosság pedig azt is jelenti, hogy azzal is tisztában vagyok, hogyan fejleszthetem az önbizalmamat, amelyhez éppen az ilyen váratlan helyzetek kulcsfontosságúak, mert tudom, képes vagyok megoldani. Tudatosan ugrok új, racionális vagy érzelmi töltetű megméretésekbe, amelyek ismeretlenek és tartok tőlük.

Mint amilyen a koronavírus?

Pontosan. De ha nem vagyok lázas, nem vagyok beteg, akkor miért ijedjek meg? Mitől féljek? Ez az alapja mindennek. Az első hullám idején azt mondtam a feleségemnek, ha elkapjuk, akkor csak egy megoldás lehet: meggyógyulunk. Az öntudatlan pesszimistán áll az élethez, a tudatos pedig optimistán. Egyébként is jellemző, hogy sokan mindig a problémát keresik, nem pedig a kiutat. Megy a jajveszékelés, a kifogások keresése, ahelyett, hogy cselekednénk, élnénk.

...

Mikor térhet vissza minden az eredeti kerékvágásba?

Soha!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2021. február 27. 20:27
Pont az ellenkezőjét olvastam mindenkinél. Azt, hogy elolvassa végre az olvasatlan könyveit, megcsinál ezt meg azt, ami eddig elmaradt, többet lehet a családjával, stb. De lehet, hogy ezek mind öntudatos emberek. Bezárkózottat egyet sem, hiszen a munkahelyek nem zártak be, és ugye ott a család is.
vastaps
2021. február 27. 15:37
...ez a buzi geci meg eletben van ??? L0L nem lett ongyilkos ?? Geci.
jóember
2021. február 27. 14:45
"azt mondtam a feleségemnek, ha elkapjuk, akkor csak egy megoldás lehet: meggyógyulunk. Az öntudatlan pesszimistán áll az élethez, a tudatos pedig optimistán. Egyébként is jellemző, hogy sokan mindig a problémát keresik, nem pedig a kiutat." Na bazmeg Csernus, ezt most mondod? Az a sok ember, akiket elvitt a covid, mind a problémát kereste ahhelyett, hogy meggyógyult volna. "ha elkapjuk, akkor csak egy megoldás lehet: meggyógyulunk." Há' világos!
Bell & Sebastian
2021. február 27. 11:39
Ja, csakhogy ezt nem Isten küldte, hanem Rothschild, aki pont annyira Isten küldötte, mint Adolf. És a bizony az a büdös helyzet, hogy ezen küldöttek cselekedeteinek mi csak elszenvedői vagyunk, nem tehetünk ellenük az ég egy adta világon semmit. Ezért nem megy egyszerre a valóság érzékelés és demokráciáról hazudozás. A lélekgyógyász ha beáll propagandistának annak érdekében,hogy feloldja a vázolt antagonisztikus ellentétet, akkor még érdeke is fűződik a hazudozáshoz. Tulajdonképpen azt mondja, bízzál Rothschildban, mert neked ő az istened. Meg a kurva anyádat is, te büdös komcsi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!