Azbej Tristan találkozott a Szentatyával

2021. március 10. 07:57

Nyilvánvalóan szóba hozta az Orbán-kormány galád üldözésének kitett Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség helyzetét.

2021. március 10. 07:57
Gábor György
Gábor György
Facebook

„Azbej Tristan nagy reverenciával tette közzé a világrengető hírt, hogy a meghívott vendégek közül elsőként találkozott Moszulban Ferenc pápával, s – mint írja – »áldást kértem és kaptam a Szentatyától az üldözött keresztényekért folytatott missziónkra«.

Mint a világ valamennyi üldözött keresztényének ügyét az Orbán-kormányban betöltött államtitkári funkciójánál összehasonlíthatatlanul fontosabbnak tartó személy, nyilvánvalóan szóba hozta a Szentatyánál az Orbán-kormány galád üldözésének kitett Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség helyzetét és azt, hogy jóllehet a Szentatya legutolsó enciklikájának már a címében is egyértelművé tette, hogy »Fratelli tutti«, vagyis »Mindnyájan testvérek« vagyunk, mégis a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség üldözése és ellehetetlenítése miatt veszélybe került sok-sok szegény, beteg, nélkülöző és rászoruló ember, akikről eddig kizárólag a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség gondoskodott. Vagyis – mondhatta a Szentatyának a keresztényi küldetését a politikai szerepvállalás elé helyező Azbej Tristan – teljesen feleslegesen írta Ferenc pápa a minap megjelent könyvében, hogy »a szegényeket gondolkodásunk középpontjába kell helyeznünk«, mindez Magyarországon falra hányt borsó, s – folytathatta a keresztényeket hivatalánál fogva professzionálisan védelmező Azbej Tristan – én egy olyan vicces országból jövök, ahol épp azok tesznek a legnagyobb ívben a keresztény tanításra, akik bősz keresztényeknek és a kereszténység legnagyobb letéteményeseinek mondják magukat.

Végül azzal fejezhette be Azbej Tristan a Szentatyához intézett szavait, hogy hát summa summarum, tudja Őszentsége, az, amit a Szentszék félhivatalos lapjában az Ön elkötelezett szellemi társa, a Civiltà Cattolica főszerkesztője, Antonio Spadaro írt egy nagyobb lélegzetű publikációjában, hogy tudniillik »még az úgynevezett 'keresztény nyugati civilizáció' védelme is a valóságban a keresztény morál pervertált instrumentalizációja« (perversione strumentale della morale cristiana), s a tisztán geopolitikai vagy gazdasági érdekeket az üldözött keresztények védelmének narratívájával próbálják leplezni (della narrativa della difesa dei cristiani perseguitati), nálunk totálisan bejött, maga a valóság. Hát láthatja, Szentatya, hogy én most hová megyek majd haza, s amott a keresztény morál milyen pervertált alakjaival vagyok folyamatosan körülvéve!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2021. március 10. 20:32
Ez a keresztényekre tartozik. Nem a gábor vagy györgy félékre.
tothpal
2021. március 10. 15:56
Csak mondom: az emlitett Testvérközösség - keresztény közösség állítólag - és nem más...
makapaka2
2021. március 10. 14:44
HAZUG SZEKTÁS, NINCS KÖZÖD A PÁPÁHOZ!
lemez
2021. március 10. 14:13
Te meg bószmével.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!