Ide vezet a kettős mérce

2021. március 25. 13:16

Ne a Kúriát tessék szidni Tóta-ügyben, hanem azokat a farizeusokat, akik ezeket az idiótaságokat Alaptörvénybe, majd Ptk.-ba foglalták.

2021. március 25. 13:16
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

„Ne a Kúriát tessék szidni Tóta-ügyben, hanem azokat a farizeusokat, akik ezeket az idiótaságokat  Alaptörvénybe, majd Ptk.-ba foglalták: »A véleménynyilvánítás szabadságának a gyakorlása nem irányulhat a magyar nemzet, a nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösségek méltóságának a megsértésére. Az ilyen közösséghez tartozó személyek – törvényben meghatározottak szerint – jogosultak a közösséget sértő véleménynyilvánítás ellen, emberi méltóságuk megsértése miatt igényeiket bíróság előtt érvényesíteni.«  »A közösség bármely tagja jogosult a személyisége lényeges vonásának minősülő, a magyar nemzethez, illetve valamely nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösséghez tartozásával összefüggésben a közösséget nagy nyilvánosság előtt súlyosan sértő vagy kifejezésmódjában indokolatlanul bántó jogsérelem esetén a jogsértés megtörténtétől számított harmincnapos jogvesztő határidőn belül személyiségi jogát érvényesíteni.

A közösség bármely tagja a jogsértéssel elért vagyoni előny átengedésének kivételével a személyiségi jogok megsértésének valamennyi szankcióját érvényesítheti.« S persze azokat, akik hasonló idiótaságokat javasoltak – nettó politikai hangulatkeltésből – az elmúlt évtizedekben, csak éppen Mádl és Sólyom elnökök, valamint az Alkotmánybíróság útját állta a jogállam-ellenes hülyeségnek. Amikor anno kiálltam a holokauszt-tagadás büntetőjogi tilalmával szemben, lelkesen ünnepeltek azok, akik most Tótát meghurcolták és lenáciztak azok, akik most – amúgy joggal – a véleményszabadságot siratják. Előbbiektől meg nyilván most én is megkapom, hogy magyarellenes vagyok. Ide vezet a kettős mérce, pontosabban: a hitványság, mint politikai vezérlő csillag.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. március 26. 08:32
te is csak a pálya széléről kiabálsz be! ha annó nem tudtál eredményt elérni!? akkor most fölöleges okoskodni!
sheu
2021. március 25. 20:40
A kettős mérce az inkább bennünket magyarokat sújt a hazánkban, miközben ezek a magyargyűlölő alakok gátlástalanul gyalázhatják az őseinket, a múltunkat, a hőseinket, a nemzeti szimbólumainkat. Most kapott egy jelképes összegű "büntetést" ez az alak, valahogy nem tudom őt és a fajtáját sajnálni.
Box Hill
2021. március 25. 19:45
Az antiszemitizmus példájára született egy antimagyarizmus témájú törvény, csak ezt nem ellenőrzi az Egyesült Államok megfelelő szerve.
Gullwing
2021. március 25. 17:41
És még kérdés hogy ez a zöldkomcsi kiknek az oldalán áll?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!