Mérgező ország?

2021. március 20. 16:41

Kezdem összekészíteni a bőröndöt. Tudjátok, amivel sosem utazom el.

2021. március 20. 16:41
Joó István
Joó István
Mandiner

Tóth Krisztina szerint Magyarország mérgező ország.

Felkapott ez a szó, de éppen ezért kezd veszíteni az erejéből. Liberális meg bulvármédiában, jogvédő szervezetek sulykolása szerint mérgező a „partner”, a szülő, a tanár, a főnök, a férfi – bárki, akivel bármi vitád, konfliktusod van. Mindezt a házastársi elköteleződés, illetve szülői vagy tanári tekintély ellenében mondják.

És most már az ország – a haza – is mérgező!

A költőnő Ausztriában pisili ezt bele a Dunába, tudván, csak erre folyik lefelé az. Labanc lapnál keres védelmet ahhoz a kívánalmához, hogy Jókai (az 1848-as márciusi ifjak egyike, A kőszívű ember fiainak regényírója) ne legyen kötelező olvasmány. Mérgező ország, ami miatt zsidó iskolába kellett átiratnia a kislányát. Én nem iratom át a reformátusból az enyémet, bár biztos jó lehet ott is a színvonal és értékesek a gyerekek, szülők és tanárok.

Mindenesetre az is eszembe jut, hogy pont tegnap az én hétévesem azt kérte, „csináljunk apa-lánya bulit” lefekvés előtt, a laptopon hallgassunk Kaláka-gyerekzenéket.

És mivel mérgeztem a gyerekem? Na mivel? Tóth Krisztina Londoni mackókjával! 

Ma meg ezt a hírt olvasom a Mandiner szemlecikkében, hogy a költőfejedelem-asszony szerint maffiaállamban, mérgező országban élek kis családommal, ahol férfiközpontú a társadalom, rasszista többség vesz körül, ráadásul életminőségünk és erkölcsünk pinceszinten van. 

Komolyan mondom, kezdek kikészülni, illetve kezdem összekészíteni a bőröndöt. Tudjátok, amivel sosem utazom el. Pláne nem Londonba, mert az ma már olyan mérgező ország fővárosa, ami még az Európai Unióból is kilépett.

 

Összesen 222 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2021. március 23. 10:23
Te meg paliga simán SAVANYYÚ HÁNYADÉKSZAGTÓL BŰZLESZ.....BOÁH!
syphax
2021. március 23. 10:19
CIGÁNYSZAG = TÓT KRISZTINYA
Fenrir
2021. március 21. 22:01
Valaki szóljon neki, hogy a népe már majd 30 éve kapott saját országot, a hegyek közt biztos jobb a levegő..
Sulammit
2021. március 21. 21:54
„Ez kicsoda?” – Dörner György válasza Tóth Krisztinának https://vasarnap.hu/2021/03/21/dorner-gyorgy-valasz-toth-krisztina/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!