Példamutató pedagógusok

2021. március 31. 16:29

Teljességgel érthetetlen, mit gondolnak azok az oktatók, nevelők, akik nem regisztráltak az oltásra.

2021. március 31. 16:29
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Nemzet

„Egyre több történet bizonyítja, hogy a digitális oktatás bevezetése sokak számára lehetőséget teremtett a pedagógusok és az iskolák reálisabb értékelésére. Ma már nem szorul bizonyításra az a kijelentés, hogy az iskola a társadalmi és a gazdasági élet meghatározó eleme, amely nélkül nem csupán a jövő nemzedékek válnának képtelenné a megmaradásra, hanem a jelenlegi működése is komoly veszélybe kerül mindennek.

Az a szülő, aki végigszenvedte az eltelt néhány hónapot a digitális oktatásban részesülő gyermekének segítve, sokkal megértőbben viszonyul a tanárok áldozatos munkájához. Aki látta kamasz lánya szemében a mély bánatot, amikor kiderült, hogy a szalagavató ünnepséget is csak digitálisan rendezik meg, az ma már tudja, hogy az iskola sokkal több, mint a leadott és számonkért tananyag vagy egy aktív elfoglaltságot biztosító gyermekmegőrző.

Ezért aztán mindenki nagyon várja már, hogy a nevelőintézmények visszatérhessenek a személyes találkozásokon alapuló hagyományos munkarendhez. Mindenkinek ez az érdeke, ezért mindenkinek vállalnia kell azt a felelősséget is, hogy ez a lehető legbiztonságosabb módon történhessen meg. A döntések, a keretek kijelölésének és a feltételek biztosításának felelőssége természetesen a kormányé. De nem lehet mindent a kormánytól várni.

Teljességgel érthetetlen, mit gondolnak azok az oktatók, nevelők, akik nem regisztráltak az oltásra. Ha nekik is magyarázni kell, hogy ez az egyetlen eszköz a kezünkben, aminek segítségével elkerülhetők a súlyos megbetegedések, egyedül így csökkenthető a vírusfertőzés következtében elhunytak száma, akkor nagyon nagy baj van. A pedagógusoknak ugyanis nem csupán a rájuk bízott tanulókra van hatása, hanem példaképül szolgálhatnak a szülők, a nagyszülők számára is. Gondoljanak már bele ezek a kollégák: a bolti pénztárosoktól kezdve az éttermi dolgozókig hány fontos szakma, szolgáltatás képviselője tenne meg mindent azért, hogy megkaphassa az oltást a saját és az általa kiszolgált emberek biztonsága érdekében, de az európai vacakolás a vakcinákkal egyelőre nem teszi lehetővé, hogy előrébb lépjenek a sorban. A pedagógusokat pedig noszogatni kell?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karácsony Szilvi
2021. április 01. 11:23
Én azokat a pedagósokat akik nem oltatják be magukat, nem engedném a tanulók közé. Ezek ugyanis munkakörükben elkövetett életveszélyes fenyegetés alapján perbe fognám és eltiltanám attól, hogy egyáltalán betegyék a lábukat az iskolába.
pitypang1125
2021. április 01. 09:39
Nem a bolti dolgozók vergődnek folyamatosan, ők végzik a dolgukat, méghozzá úgy hogy több emberrel foglalkoznak egy nap, mint a tanárok. Amelyik nem akarja a munkáját végezni, próbálkozzon máshol.
pitypang1125
2021. április 01. 06:25
Elég volt már az állandó picsogásból. Vissza kell mindet zavarni dolgozni. Amelyiknek nem tetszik, lehet menni egy tescóba pénztárosnak, majd ott átgondolják a dolgaikat. Elege van már az embereknek az állandó vergődésükből.
confitür
2021. április 01. 05:08
Gajdicsnak teljes mértékben igaza van. Azok a tanárok akik nem oltatják be magukat, potenciális veszélyforrások, ráadásul a veszélyeztetettek tekintélyes része kiskorú. Az oltatlan tanárokat egyszerűen fel kellene menteni a munkavégzés alól. A felelősség persze megint a kormányé. Melyik ujját harapja meg ? Ilyen hozzáállással hogyan lehet bárki tanÍtó, tanár, oktató ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!