Ukrajna magyarok elleni jogfosztása, listázása minden normán túlmegy

2021. március 06. 13:01

Ez a listázós rendelet ellentétes a magyar-ukrán alapszerződésben rögzítettekkel.

2021. március 06. 13:01
Lehet Más a Politika
MTI-OS

„Elnöki rendeletben tiltja be Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, hogy kettős állampolgárok közhivatalt gyakoroljanak a jövőben. Ez súlyosan diszkriminatív és súlyos károkat okoz a kárpátaljai magyaroknak, akiket így is súlyos fenyegetések értek magyarságukért. Ez a listázós rendelet ellentétes a magyar-ukrán alapszerződésben rögzítettekkel.   

Elutasítjuk, hogy Ukrajna és a nagyhatalmak politikai leszámoláshoz, játszmáikhoz a kárpátaljai magyarokat használják, őket érjék emiatt gyalázatos támadások.

Felszólítjuk a demokráciára kiemelten figyelő európai országokat, az Európai Uniót és Amerikát, hogy ítéljék el a magyarokat ért hátrányos megkülönböztetést!”

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fila2020
2021. március 06. 19:19
Szép tőlük, de beszéljék meg a szövetségeseikkel, hogy mit lehet tenni. Gyurcsány és Fekete Győr biztos tud néhány jó ötletet adni.
Csigorin
2021. március 06. 18:51
jo reggelt kivanok... mar ha oszinte a felhaborodas, amit ketlek.. mar csak azt kene eszrevenni hogy a kijevi puccsista fasiszta junta kitartoi pont az usa es az eu, szoval nem fognak egy budos szot se szolni max annyit hogy a magyarokkal kicsit kevesbe latvanyosan csinaljak mint az oroszokkal
Mich
2021. március 06. 17:30
Lehet Moslékos a Politika...
Akitlosz
2021. március 06. 14:21
Van ám beképzeltség!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!