Az MSZP-SZDSZ ősbűnei: a Moszkva tér, ami nekik örökké Moszkva tér marad

2021. április 01. 09:57

Odaát azért imádják a Moszkva megnevezést, mert ezzel is megaláznak bennünket.

2021. április 01. 09:57
Ódor János László
Kontra

„Összefoglaljuk lustább olvasóink kedvéért a hátralévő pár percnyi anyagot:

Odaát azért imádják a Moszkva megnevezést, mert ezzel is megaláznak bennünket.

Nem volt elég a 40 év, a rendszerváltás után folytatódott a megszokott rohasztás, a másra mutogatás, a folyamatos ígérgetés, a hülye ötletek,

Ezt kivételesen nem privatizálták (de csak azért, mert nem volt mit... ja, de: Postapalota!)

2016-ra a Fidesz egy év alatt megcsinálta azt, amit a szocialistáknak 1945 óta nem sikerült.

A Moszkva tér nekem mindig MOCKBA tér marad? 

Az erős szimbolikát értjük: az egyik oldalon Moszkva, hazaárulás, erődemonstráció-mementó a lerombolt, leuralt, elfoglalt Budapest fölött, negyven év szovjet-MSZMP-uralom, örökös rohadás, mocsok, hajléktalanok és alvókapszulák (!), hajnalonként melóra váró feketemunkások. De legalább akkor még BESZÉLGETTEK az emberek!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2021. április 01. 12:51
Hát nekem is Moszkva tér marad...és a repülőterünk Feri hegy.
Senye Péter
2021. április 01. 11:51
Köznapi megnevezése akkor is Kalef volt.
T. Péter
2021. április 01. 11:37
Azért, te szerencsétlen, magadat "konzervatívnak" hazudó tökfej, mert felnőttünk benne. Mert az életünk része volt, és bár ugyanúgy utáltuk az akkori Moszkvát ránk kényszerítőket, mint most utáljuk a ti pofátokat, a mostani Moszkvát ránk kényszerítőket, de már akkor, gyerekként-fiatalként is volt annyi eszünk, hogy nem egy térre haragszunk, hanem egy rendszerre. Mert azóta sem gondoljuk, hogy a bajaink attól oldódnak meg, ha minden fordulónál átnevezünk mindent teret és szobrot. Átépítjük, igen, azért, mert elkopott a régi, mert nem vagyunk olyan "konzervatívak" és "maradiak", hogy hozzá ne nyúljunk azért, mert már régebben is ott volt, de hiszünk abban, hogy a teret magát kell átépíteni, a tartalmat kell átépíteni, a lényeget kell átépíteni, nem a díszleteket. Azért nevezzük Moszkva térnek, hogy rámutathassunk: mennyire felszínes, buta, semmitmondóan hazug a viszonyotok a múlthoz és a jelenhez. Hogy azt hiszitek, hogy pár díszlet kicserélése elég, hogy leplezze azt a pállott, dohos, diktátumos hatalomgyakorlást, amihez elég volt, hogy pár embert lecseréljetek, de az eszme jó része háborítatlanul továbbéljen bennetek.
Syr Wullam
2021. április 01. 11:12
Na, pontosan ilyen cikkekkel kell lezúzni a komcsik ígérgetéseit!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!