Bizaloméhség

2021. április 19. 14:17

A fenyegetés, a kioktatás, a kritika félresöprése ritkán szül bizalmat.

2021. április 19. 14:17
Szerető Szabolcs
Magyar Hang

„Ma az eredeti tervhez képest jóval szerényebb mértékű, részleges nyitásra ébred az ország. Az óvodások és az alsó tagozatos iskolások visszatérése – ide vehetjük a teraszok napokon belül várható nyitását is –, bizonyos szempontból hungarikum: nemzetközi összehasonlításban rendkívül magas halálozás közepette kezd enyhíteni a hatalom. (A másik járványkezelési hungarikum az egészségügyi ellátórendszer elzárása a nyilvánosságtól.) Pedagógusok és szülők körében erős aggodalom érzékelhető, a kockázat valós, miközben nyomós érvek szólnak a nyitás mellett is. Minél fiatalabb korosztályról van szó, annál kevésbé helyettesítheti az online oktatás a fizikai jelenlétet, a szülők munkából való kiesése szintén feszítő probléma.

Nem is venném a bátorságot, hogy bármely érintettnek tanácsot adjak, mi a helyes magatartás ebben a helyzetben. A folyamatosan mutálódó vírus jelentette, számos elemében ismeretlen kihívás szerénységre kellene intsen mindnyájunkat. Fontos lenne, ha a hatalom végre megértené, parancsszóra, átláthatóság nélkül nem teremtheti meg azt a társadalmi bizalmat, amely a járvány megfékezésének egyik feltétele. Örvendetes az oltási kedv növekedése, de még mindig nem lehetünk biztosak abban, hogy mindez elegendő lesz a nyájimmunitás eléréséhez. (...)

Ám a kormánytól ezúttal is csak vádaskodásra, a kérdezni merészelők ostorozására, tagadásra futotta érdemi, tényeken alapuló cáfolat helyett. Gulyás Gergely szerint a Sinopharm bizonyos tekintetben még hatásosabb is, mint a Pfizer, ami akár igaz is lehet, csak éppen nem tudni, mire alapozta állítását a miniszter. A miniszterelnök péntek reggel az állami rádióban ravaszul vezette fel az oltásellenesek büntetőjogi felelősségre vonását: ő visszatartja azokat, akik a soraikban erről fantáziálnak. Fenyegető közlés, hiszen a Fidesz felfogása szerint mindenki oltásellenes, aki a kormány járványkezelését kritikával illeti, esetleg bármely vakcina hatásosságával kapcsolatban kérdése van vagy információt szeretne.

A fenyegetés, a kioktatás, a kritika félresöprése ritkán szül bizalmat. Huszonötezer halálos áldozatnál pedig kifejezetten visszatetsző.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bátya62
2021. április 20. 01:56
„Ma az eredeti tervhez képest jóval szerényebb mértékű, részleges nyitásra ébred az ország. " Így kezdi a szerző az írást. Voltak kritikák a beharangozott nyitással kapcsolatba. Nos az idézett sorokban ott a kritikákra adott fenyegetés, elfojtás. Ja, nem.
elfújta az ellenszél
2021. április 19. 22:51
Fogalmatlan vagy öcsi, Bajorországban is ma nyitottak a tanintézetek pedig terjed a mutáns vírus és növekszik az esetszám. A többi meg csak a szokásos hülyeség
Harangláb
2021. április 19. 19:42
Neked most ki a gazdád?!
néhai Ch.Pilot
2021. április 19. 17:22
Bizaloméhség.... az bennetek van nyilván, Szarevő Szabolcs! Bizalomra nektek lenne szükségetek, ott a Magyar Fing szerkesztőségében, hazaárulókám! De eljátszottátok. Több esélyetek nincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!