Ellenforradalom van a mi utcánkban

2021. május 29. 11:47

Szilvay Gergely mindent megtesz, hogy a lehető legtöbb irányból tűz alá vegye a genderelméletet.

2021. május 29. 11:47
Ficsor Benedek
Magyar Hang

»Miért akarsz Loretta lenni, Stan?

Gyerekeket akarok.

Gyerekeket akarsz?

Minden férfinak joga van gyereket szülni, ha akar.

De te nem szülhetsz gyereket!

Ne nyomj el engem!

Nem nyomlak el, Stan, de neked nincs méhed, hogy fogod kihordani a magzatot? Belerakod egy szatyorba?« 

– Ha az abszurdon szűrjük át a genderideológiát – ahogy azt a Monty Python teszi a Brian élete című film imént idézett jelenetében –, a józan ész elválik ugyan az identitáspolitika irracionális vágyaitól, ám önmagát sosem józan észként, vagyis az igazság közérthető formában közölt redukciójaként, hanem abszurdként fogja fel. A Monty Python nem foglal állást a nemi szerepek és a szexuális önazonosság kérdésében, hanem abszurd humorával alapjaiban kérdőjelezi meg az állításai igazságtartalmát. A genderelmélet kritikája című, nemrég megjelent könyve alapján Szilvay Gergely publicista – első látásra – emlékeztet a fenti epizód atyai figurájára, aki a valóság nevében vonja felelősségre a teljesíthetetlen vágyak fanatikusát. Hamar rádöbbenünk azonban, hogy a Mandiner főmunkatársát – aki korábbi kötetében a melegházasság intézményét tette kritika tárgyává – sok mindennel vádolhatjuk a műve alapján, de humorérzékkel semmiképp. Márpedig a nevetésnél – mondja Walter Benjamin – semmi sem ösztönöz jobban a gondolkodásra. 

A szerző vérre – de legalábbis szexuális identitásra – menő küzdelemről tudósít, ahol nem marad hely a könnyelmű gesztusoknak. Könyve több szempontból is fontos kordokumentum, mindenekelőtt a politikai közbeszédre való reflexiója miatt, hiszen a fókuszba állított gender a kormánypropaganda egyik legkevésbé kifejtett, ám annál gyakrabban ismételt szitokszava. Mint az elmúlt években a közmédiának és a kormány egyéb szócsöveinek hála megtudhattuk, a gender – a migránsokkal és Soros Györggyel karöltve – teszi tönkre Magyarország jövőjét, megkérdőjelezve »az apa férfi , az anya nő« gránitszilárdságú törvényét. A kormány ön- és nemzetvédelmi reflexét dicséri, hogy négy éve csírájában fojtotta el a természetellenes vircsaftot, amikor szinte azonnal beszüntette az ELTE-n indult gender studies szakot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szalard
2021. május 30. 14:32
A jobbikos Magyar hang védi a gendert. Ezt is megértük...
Pelso j.
2021. május 30. 13:22
Nem kellene piszkálni Szilvayt. Igaz, a könyv jelentéktelen és haszontalan, s önmagában egy db szavazatot sem hoz jövőre, de hát had éljen meg ő is valamiből.
péterx
2021. május 30. 13:17
A gender-ideológiát minden oldalról lehet, kell, s könnyű is támadni, annyira nyilvánvalóan csak egy erős, de beteges kisebbség agyszüleménye, rémálma.
Tehetős Totó
2021. május 30. 12:26
Kisfasz, te mi vagy: a ficsor az oláj "ficsor, fécsor" (legény) származéka, de a fécsoara szűzleányt jelent...Te melyik vagy...esetleg köztes: szájba már basztak, de seggbe nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!