Go, FGYA, go!

2021. június 26. 09:07

Morálisan és kompetencia szempontjából is Fekete-Győr az ideális jelölt.

2021. június 26. 09:07
null
Szarvas Koppány Bendegúz
Momentum

„Amikor a miniszterelnök-előválasztás során favoritot választunk, sok szempontot lehet figyelembe venni. Lehet támogatni a legcukibbat, lehet drukkolni a legtökösebbnek, lehet keresni azt, aki kellően anti-Orbán, és nem utcai harcost játszik, hanem kedves csapatjátékos igyekszik lenni. Meg lehet például beállni a nő mögé, az is egy valid szempont. Én hosszan gondolkodtam, mi az én végső szempontom. Igyekszem az ilyen szempontokat egy mondatban megfogalmazni. Legfeljebb bővített mondatban.

Mielőtt a mondatot leírnám, fontos tenni egy kitérőt, írni egy – angol szóval élve – disclaimert. Nyilván aki ismeri a nevemet, tudja, hogy a Momentum politikusa vagyok, és feltételezheti, hogy mint ilyen, elfogult vagyok. Nem is próbálom ezt tagadni, hülyén is nézne ki. Nyilván, aki feltétel nélküli ellenszenvvel viseltet irántam, az könnyedén elhessegethet bármit, amit írok, vagy mondok, például azzal, hogy »azért mondja ezt, mert annak a pártnak tagja«. Ez ellen sokat nem tudok érvelni, legfeljebb annyit, hogy nem írnék cikket valami mellett, ha nem támogatnám teljes meggyőződéssel. Kulisszatitok: előfordult már a politikában töltött 9 évemben, hogy nem értettem egyet aktuális pártom aktuális mondásával, még vitatkoztam is róla hosszasan a szóvivővel, mert csak ezért felhívott, aztán végül úgy oldottam meg a dolgot, hogy nem szólaltam meg az ügyben. Szerintem egy politikustól ilyen esetben ez a legkorrektebb eljárás, már, ha megteheti.

Itt viszont nem áll fenn semmilyen kétely, vagy bizonytalanság. Egy mondatban megfogalmazva: azért tudok őszintén, teljes mellszélességgel kiállni Fekete-Győr András miniszterelnök-jelöltsége és miniszterelnöksége mellett, mert róla hiszem el leginkább a jelöltek közül, hogy a politikai elit korrupt részét a lehető legteljesebb mértékben, elszámoltatja, pártállástól függetlenül. Rövidebben: FGYA-nak hiszem el legjobban, hogy kimaxolja a felcsúti pert.

Ez a hit két tényezőre alapul, morálisra és kompetenciaalapúra. Morálisan megvan a kellő tartása, hogy se zsarolni, se lekenyerezni ne hagyja magát, se pedig ne fogja vissza semmilyen összetartás, azaz cinkosság. A korrupciónak nincs színe, és egyáltalán nem biztos, hogy csak a fideszesek közül kerülhet ki olyan, akinek visszaadnivalója van a közösbe. FeGyA-t nem köti semmilyen alku, birtokában van a kompromittálódás ellenszerének (nem vállalhatatlan a múltja), és hátterének köszönhetően semmifajta betyárbecsület érzése nem köti a többi ellenzéki párthoz, szóval ténylegesen “színvak” módon áll hozzá a korrupció felszámolásának.

A másik szempont a kompetencia. Nem is csak a saját képességei számítanak, hanem a csapaté, amit maga köré szervez, és, hogy mennyire tudja azt a csapatot vezetni. Nekem bőséges pedigré a vezetői készségére a tény, hogy a 2018-as 3% után tartotta a lelket a Momentum közösségében és a vezetésével 10%-ot értünk el az EP-választáson egy évvel később, majd számos önkormányzatban sikerült megvetni a lábunkat és töretlenül építkezünk tovább. Emellett egy kifejezetten a választás utáni elszámoltatásra fókuszáló csapat is van mögötte, aki akarja követni annak nyilvános arcát, Szigeti Flórát, az meg is teheti Facebookon. Már most nagy erőkkel folyik a felkészülés a kormányzásra, és azon belül is a felcsúti per megalapozására, és ennek tudata több bizalmat gerjeszt bennem, mint akárhány parizeres vagy másmilyen kajafotó.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ördögűző
2021. június 27. 21:13
ez a gyerek fogyatékos , ránézésre megmondja akárki!
Rocktoberi
2021. június 27. 19:58
Ha olyan fejem lenne, mint ennek a takonynak, mindig maszkban járnék....
Dénia
2021. június 27. 11:32
"Morálisan és kompetencia szempontjából is Fekete-Győr az ideális jelölt." Akkor miért a Forrest Gump jut eszedbe róla kapásból? Még csak nem is szerethetően gyagyás.
Manna Machine
2021. június 27. 09:37
Már most nagy erőkkel folyik a felkészülés a kormányzásra, és azon belül is a felcsúti per megalapozására, és ennek tudata több bizalmat gerjeszt bennem, mint akárhány parizeres vagy másmilyen kajafotó.” :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Szegény idióta barom . Mentek a levesbe , mindnyájan .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!