Pompásan alakul a hazai felsőoktatás.

2021. augusztus 28. 14:34

Mocsai Lajos is a doktori címét a köztársasági elnök nagyvonalú adományozásának tudhatja be.

2021. augusztus 28. 14:34
Gábor György
Gábor György
Facebook

„Benkő Tibor honvédelmi miniszter bejelentette: plusz pontokhoz jutnak az egyetemi felvételin azok, akik még egyetem előtt beállnak katonának. Míg egy középfokú nyelvvizsgáért 28 pont, felsőfokú nyelvvizsgáért 40 pont jár, addig féléves katonai szolgálatot követően 32, egy év után 64 pluszpont jár. Pompásan alakul a hazai felsőoktatás. Most képzeljük el, hogy ül a felvételi bizottság, amelynek tagjai semmilyen tudományos eredménnyel, értékelhető publikációval nem rendelkeznek, nyelveket sem tudnak, s egyetemi tanári kinevezésüket vagy doktori címüket a köztársasági elnök nagyvonalú adományozásának tudhatják be, tekintettel arra, hogy jó kézilabdaedzők voltak, mint például Mocsai Lajos, avagy színészként és rendezőként, továbbá a hatalom politikai eszközeiként sokak megelégedésére teljesítettek, mint Vidnyánszky Attila és Eperjes Károly. Behívják a felvételizőt, nevezzük őt Svejknek, aki maga mondja önmagáról, hogy »Igen, kérem tisztelettel, én tényleg ilyen hülye vagyok«, de hát kiszolgált katona, úgyhogy máris 60 pont előnnyel indul az utána következő felvételizővel szemben, akit mondjuk Stephen Hawkingnek hívnak, s aki az előző felvételizővel szemben egyáltalán nem hülye, csak épp valamiért nem lehetett katona.

Aztán jönnek az egyetemi évek, ahol a Fidesz-közkatonákból verbuválódott egyetemi alapítvány gondos, mindenre kiterjedő személyi döntéseinek köszönhetően a politikai nézetei és ideológiai elvei szerint megmérettetett oktató tanítja majd az obsitosunkat, közülük is garantáltan a leggyengébbek, mert a viszonylag jobbak már rég átmentek a tízszeres gázsit perkáló Fudanra. Az egyetemi éveket, a tanulás és a kutatás nehéz időszakát a Mészáros Csoport fogja megszépíteni, kiválasztottjainak szakmai támogatásával, valamint barátságos és pénzzel nyomatékosított politikai és világnézeti pressziójával.

Végül következik a diploma megvédése, majd a PhD fokozathoz szükséges doktori disszertáció elkészítése, amelyhez a megfelelő módszertani segítséget hazánk legnagyobbjai, Schmitt Pál Magyarország volt köztársasági elnöke (civilben ÁLAMFŐ), valamint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke nyújthatja, midőn beindítják a „Hogyan plagizáljunk vagy írassuk meg másokkal doktori disszertációnkat” című, nagy tömegeket vonzó, egyre népszerűbb szakszemináriumukat. Az egészségtelen konkurencia letörése érdekében pedig azokat az egyetemi karokat vagy tanszékeket, ahol a tudományosságnak a nyomai válnak felismerhetőkké, vagy bezáratja a kormány, vagy elüldözi a határokon túlra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bájron
2021. augusztus 29. 17:40
Szellemi 0.
lofejazagyban
2021. augusztus 29. 15:42
A bezzegAmerika évtizedek óta egyetemre küldi az obsitosokat, ezzel a csóró, de törekvő és intelligens fiatalokat felemelkedését segíti. Na jó ez nem fér bele ennek a tornából felmentett belpesti fasznak a világképébe. Ezek már csak a status quo-t védik.
akiaki
2021. augusztus 29. 13:29
ez a farokgábor még ott tart, hogy tudományos publikációk, nyelvvizsga, konferenciarészvétel!
nyugalom
2021. augusztus 28. 23:07
Bizony jól alakul, te barom,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!