Magyarország az Európai Unió tagja, ezért rettenetesen sokat kellene beszélnünk róla

2021. augusztus 19. 09:28

Sajnos, a magyar ellenzék messze nem beszél annyit a témáról, mint kellene.

2021. augusztus 19. 09:28
null
Csizmadia Ervin
Facebook

„Olvasom Pogátsa Zoltán interjúját, és igazán érdekesnek találom. Merthogy az európai magyar politika mibenlétét illetően nagyon hasonlókat gondolok magam is.

Ezt mondja: 
»Az Európai Unión belül is sokkal nagyobb mozgástere van egy országnak, mint amit a magyar 'baloldal' feltételezhet. Tehát az a típusú hozzáállás, hogy amit az Unió mond, azt mind meg kell csinálni és nekünk semmi lehetőségünk nincs, az hatalmas tévedés. Az, hogy Orbán mennyire erősen képes az érdekérvényesítésre, jól mutatja, hogy óriási mozgástér van az EU-val szemben, ha az ember akarja. Nyilván nem ebben a stílusban, de nem igaz az, hogy Brüsszel túlerőben lenne egy tagállammal szemben.«

Mivel Magyarország az Európai Unió tagja – és az is marad – rettenetesen sokat kellene beszélnünk az Európai Unióról. Hogyan működik egyáltalán? Milyen mechanizmusok éltetik? És min lehetne, kellene változtatni? És persze: hogyan lehet európai politikát folytatnia Magyarországnak anélkül, hogy állandó és kemény ütközések legyenek? 

Sajnos, a magyar ellenzék messze nem beszél annyit a témáról, mint kellene. Ha jól olvasom, ezt mondja Pogátsa is. És milyen igaza van!”

Nyitókép: MTI/EPA/AFP pool/Aris Oikonomou

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sanyikám
2021. augusztus 19. 23:19
Komám?! Oszt te magyar vagyol-e? Olyannak tűnöl,mintegy OKJ-san befejezni nöm tudott ámerikai dzsrunaliszta. Mert itt nekünk már zúg a fejünk,a heti 2-3 brusszeli baszogatástól. Afganisztánt már réges-rég földi paradicsommá lehetett volna formálni az EU-nak hacsak felé annyit beszéltek volna Magyarországról mint ahogyan idáig tették.
tothpal
2021. augusztus 19. 14:47
Amig az EU parlamentje, Bizottsága tehetségtelen politikusok gyülekezete, addig csak az EU folyamatos válságáról beszélhetünk. Ameddig Dobreva-félék, Jourova-félék és Timmermans-félék vezető beosztásban lehetnek, nincs remény Európa megújulására... Gyökeres változás szükséges, a liberális diktatúra - Európa jövőjének megrontója... Ameddig KETTŐS MÉRCE működik Nyugat és Kelet között, nincs remény a kiegyensúlyozott fejlődésre...
VeJoLa
2021. augusztus 19. 14:13
Szivárványéknak nincs miről beszélniük, mert nem nekik vannak az EU-val, hanem az EU-nak vannak velük kapcsolatban elképzeléseik, azokat meg majd az EU elmondja, ha netán hatalomra kerülnének.
annamanna
2021. augusztus 19. 13:30
"Kádártól Orbánig címmel írt testes tanulmánykötetet (...) Perintfalvi Rita, Pogátsa Zoltán (...)" Lehet, hogy a többi név is hajmeresztő, mint "szakértő", de ahová Perintfalvi Ritát beveszik, és az ő véleményére komolyan kíváncsiak, attól azért az ember a hasát fogja. Ez a nő tök nyilvánvalóan idióta. Remélem, legalább Csizmadia nem olvasta el Perintfalvi úrhölgy eszelősségeit, elég nekünk itt a mandin, hogy a szerkesztőség kétnaponta szemlézi az ámokfutását.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!