Hogy van az, hogy Magyarországon hét órát, Szlovákiában négy napot tölt el Ferenc pápa?

2021. szeptember 14. 20:10

Nincs túl sok illúzióm, de hátha tényleg a női politikusok és a roma hívek iránti tisztelet határozza meg Ferenc szlovákiai programját, és hátha hatni fog ez az egyházára is.

2021. szeptember 14. 20:10
Parászka Boróka
Parászka Boróka
Facebook

„Hogy van az, tették fel a kérdést ma reggel a BBC-n, hogy Magyarországon hét órát, Szlovákiában négy napot tölt el Ferenc pápa?

Nem adtak rá konkrét választ, de azért jelezték, igen jó benyomást tett a pápára egy női politikus (Čaputová), hosszan és érdemben tárgyalt vele, és az egyházfő feltétlenül meg szeretné látogatni a kassai romák lakta körzetet is.

Nincs túl sok illúzióm, de hátha tényleg a női politikusok és a roma hívek iránti tisztelet határozza meg Ferenc szlovákiai programját, és hátha hatni fog ez az egyházára is.

Olyan kíváncsi vagyok az erdélyi katolikus papság, püspökség mennyire követi ezeket a gesztusokat, és milyen következtetéseket le von ebből? A cigánypasztoráció, cigánymisszió errefelé egyelőre inkább csak ígéretként van. Olyan körzetekben is, mint Csíksomlyón, a magyar katolicizmus egyik kiemelt központjában, zarándokhelyén, ahol a kilenc hónapja leégett telep lakói számára még mindig nem sikerült fenntartható, méltányos segítséget nyújtani.

Nézegessétek Márkos Tamás csodálatos csíksomlyói képét ezeken a kérdéseken merengve, ha pedig a székely cigánymisszió esélyei és buktatói érdekelnek, hallgassátok meg Kalányos Ottót a Marosvásárhelyi Rádióban:

első rész: https://www.marosvasarhelyiradio.ro/.../legyetek.../...

második rész: https://www.marosvasarhelyiradio.ro/.../a-cigany-ember.../”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2021. szeptember 15. 17:10
Te Boróka ! Eredetileg is arról volt szó hogy a zárómisére jön. Eljött ? El. Oszt szerinted most majd a kelet-szlovákiai cigányoknak jobb lesz ? Lófaszt Boróka, nem lesz jobb.
VeJoLa
2021. szeptember 15. 16:03
Borászka Paróka drága! A szlovák államfő valószínűleg nem a neme, hanem a "színe" miatt lehet kedves a pápának. Előbb-utóbb csak kiderül majd Caputova politikájából, miről tárgyalhattak oly "hosszan és érdemben". Netán ha hamarosan létesülne Szlovákiában egy légihíd a(z afgán) menekültek számára ;-)
Mandinka
2021. szeptember 15. 13:52
Boróka egy kiképzett idegenszívű/prostiprovokátor . Ha nem idézgetné a mandi mehetne vissza a placcra amig karóba nem húzzák...
Kétes
2021. szeptember 15. 13:32
Borika! Addig rendben, hogy meg akarjátok mondani, hogy én mit gondoljak a hitemről. Még az is, hogy megmondjátok Orbánnak mi a helyes cselekvés, de hogy a Pápa őszentsége napirendjét is meg akarjátok határozni, hát ez azért ez már túl nagy feladat nektek. Az első kettővel sem bírtok, úgyhogy befejezhetnétek a 70-es IQ-tokkal. (Tokkal, vonóval, Gyurcsányostul, mindenestül.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!