Így lett Magyarország a rasszisták hazája

2021. szeptember 03. 14:06

Magyarországot az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) 2013 óta már négyszer büntette meg hasonló szurkolói viselkedés miatt.

2021. szeptember 03. 14:06
Ficsor Benedek
Magyar Hang

„Anglia-Rasszisták 4-0 – írta címlapján az I Sport című angol lap pénteken. A bombasztikus címadással egyértelművé tették álláspontjukat: az angol válogatott a rasszisták csapatával játszott csütörtökön, és győzött 4-0-ra. Anglia valójában a magyar válogatottal találkozott vb-selejtezőn, az eredmény stimmel.

A meccs után Gareth Southgate szövetségi kapitány csalódottan nyugtázta, hogy a hazai szurkolók rasszista megnyilvánulásokkal gyalázták a játékosait, akik közül többen ugyancsak szóvá tették a magyar drukkerek viselkedését. Jack Grealish „elfogadhatatlan légkörről” írt a Twitteren, de a csapatkapitány, Harry Kane is arról beszélt, hogy csapatként lépnek fel a gyűlölet ellen. Az angol szövetség a találkozón tapasztaltak miatt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez (FIFA) fordul, kérve a szervezetet, indítson vizsgálatot az ügyben. Ezt pedig meg is teszik. És hogy a helyzet tovább bonyolódjon, még Boris Johnson brit miniszterelnök is megszólalt az ügyben: »teljesen elfogadhatatlan, hogy az angol játékosok rasszista zaklatásnak voltak kitéve Magyarországon« – írta a Twitteren.  

Magyarországot az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) 2013 óta már négyszer büntette meg hasonló szurkolói viselkedés miatt, legutóbb a nyári Európa-bajnokság után szankcionáltak: homofób és rasszista megnyilvánulások miatt két mérkőzést zárt kapuk mögött kénytelen lejátszani a csapat. Ez az UEFA égisze alá tartozó rendezvényeket érinti, a FIFA által kiírtakat egyelőre nem, ezért lehettek nézők az angolok ellen. És ha már bemehettek, megismételték a korábban látottakat.

Hiába kérte Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke, Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, és egyik játékosa, Schäfer András is a szurkolókat, hogy viselkedjenek elfogadhatóan, az angol vádak szerint ez mégsem sikerült. Nem arról van szó tehát, hogy a semmiből érkezett a rasszizmus, a gyűlöletkeltésnek komoly hagyományai vannak a magyar lelátókon, a drukkerek és az MLSZ is pontosan tudta, hogy mire számíthatunk az angolok ellen, az előzmények alapján mégis úgy tűnik, nem kerülhetjük el a FIFA-vizsgálatot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
123321
2021. szeptember 04. 08:39
megint árnyakkal harcoltok komcsik... klímahiszti, rasszistákok, nácikok... A valós problémákkal viszont nagyon hadilábon álltok...
kalhana
2021. szeptember 04. 00:16
"Magyarországot az UEFA.. már négyszer büntette meg...? Nem lehetséges, hogy esetleg netán az UEFA rasszista?
tevevanegypupu
2021. szeptember 03. 17:28
Arra emlékszik-e a Magyar hangnál valaki, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök korában - a maguk bukottde nagyondemokrata és nagyonsikeres miniszterelnöke, jelenleg a DK pártelnöke - a szaud arábiai focistákat terroristázta le miniszterelnöki poziciójából..Nem?Miért nem? Az ugyanis tényleg botrányos volt..
Mackó Lackó
2021. szeptember 03. 17:04
Mondja ezt egy magyargyűlölő fattyú.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!