Szabad-e szurkolni a Kárpátok alatt?

2021. szeptember 06. 22:48

Semmi sem illusztrálja jobban a sportnál, hogy a magyar valóság döntő részben egyetlen ember gondolkodásának kivetülése.

2021. szeptember 06. 22:48
null
Szerető Szabolcs
Magyar Hang

„Semmi sem illusztrálja jobban a sportnál, hogy a magyar valóság döntő részben egyetlen ember gondolkodásának kivetülése. Az a tény, hogy a miniszterelnök kitüntetett figyelmet szentel a sportnak, kiemelten a futballnak, politikusoktól a baráti közösségekig viszonyítási pontot, törésvonalat képez a viták során. Elképesztő teljesítmény – mondhatnánk –, mint összesen négy cikluson keresztül kormányfőnek lenni, meg is süvegelhetnénk, ha nem lenne pusztító, nehezen gyógyítható hatása ennek az alapvetően mégiscsak egészségtelen jelenségnek.

Itt most nem arról beszélek, amiről könyv is készült – Rényi Pál Dániel: Győzelmi kényszer –, hogy Orbán Viktor politizálását mennyiben határozza meg a futballról való gondolkodása. Hanem ennek a visszájáról: a mi sporthoz való hozzáállásunkat mennyiben alakítja, torzítja az ő országos jelentőségűvé vált magánügye. Egyre nehezebb a sportot, a teljesítményt pusztán őt magát szemlélni, az agyunkba befészkelte magát valami, ami nem engedné ezt.”

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2021. szeptember 08. 01:01
Bűnöző feka boxos előtt kötelező térdelni , de szurkolni tilos a nyugati néger rabszolga tartók szerint . Közben nyugat a saját piszkába belefulladna ha a feka néger nem trágyáz ki alóluk.
rókabácsi
2021. szeptember 07. 21:08
neked nem!
AGSTN75
2021. szeptember 07. 20:48
Szerető, múltkor a millenáris parkban a szeretőddel voltál?
AGSTN75
2021. szeptember 07. 20:46
Szerető, ott ültél a Groupamában szurkoltál a fiadnak, remélem már nem mersz kimenni. Nem tudom felfogni, hogy köpheti szembe magát valaki egyik napról a másikra. Te és a pedofil haverod, Lukács csak nyaljátok a Fletó seggét szorgosan, azért fizetnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!