Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

A törvény, amely örökre megváltoztatja Németországot

2021. november 30. 11:39

A német szociáldemokraták, a zöldek és a liberálisok megállapodtak a kormánykoalícióról, és bemutatták programjukat. Ennek egyik pontja a migrációs politika radikális reformja, amely örökre megváltoztatja Németországot.

2021. november 30. 11:39
Boris Kálnoky
Boris Kálnoky
Corvinák

„A koalíciós szerződésben az áll, hogy a koalíció többes állampolgárságot kíván bevezetni, és egyszerűsíteni kívánja az állampolgársághoz vezető utat.

Németországban hagyományosan nem engedélyezett a kettős állampolgárság, ellentétben az Egyesült Államokkal vagy éppen Magyarországgal. Ha valaki német akar lenni, akkor bármilyen más állampolgárságát fel kell adnia. Kivételt képeztek ez alól a kettős állampolgárságú szülők Németországban született gyermekei. Ha elérik a felnőttkort, nem kell választaniuk, és megtarthatják mindkét állampolgárságukat. A szabály 2000 óta több mint 1,5 millió emberre vonatkozik, akik így kettős állampolgárok maradhatnak.

Azokra a bevándorlókra azonban, akik nem Németországban születtek, hanem odaköltöztek, eddig az a szabály vonatkozott, hogy csak akkor kaphatnak német állampolgárságot, ha legalább 8 évet töltenek az országban, beszélik a nyelvet, ismerik az alkotmányt, nem követtek el bűncselekményt, és lemondanak a származási országuk állampolgárságáról.

Ez fog hamarosan megváltozni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Neutron
2021. november 30. 23:38
Ismerjük a történelemből a német főnököt. Most van egy német zöld főnök. És Brüsszel neki játszik
Héja
2021. november 30. 17:54
Álnoky Borisz korábban ballib volt. Végük meggondolta magát. Sose késő.
KamuGeli
2021. november 30. 17:38
Te meg ne okoskodj! A FB csak az egyik eszköz a NO-i liberális diktatúra kezében. Zabáld a moslékot, neked az való!
simonvitéz
2021. november 30. 15:58
"Örökre megváltoztatja."? Ezt némi eufemizmusnak érzem, talán a "véglegesen felszámolja" kifejezés ideilobb lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!