A gyermeknek joga van anyához és apához, és ahhoz, hogy megszülethessen

2021. november 18. 11:32

Ön szerint a szabadság önkényt jelent?

2021. november 18. 11:32
null
Székely János
Magyar Kurír

„Kedves másként gondolkodó testvéreink!

Sokan úgy gondolják, hogy azonosneműekkel testi kapcsolatot létesíteni vagy nemet változtatni teljesen normális és természetes. Az egyetlen baj szerintük csak az, hogy egyesek a társadalomban ezt nem tartják helyesnek, és ezzel fájdalmat okoznak a nemváltoztató vagy azonosneművel együtt élő személyeknek. Szerintük az ilyen intoleráns magatartást tiltani és büntetni kellene.

Akik így gondolkodnak, azoknak feltennék egy-két kérdést:

Miért olyan biztos Ön abban, hogy azonosneművel testi kapcsolatra lépni vagy nemet változtatni teljesen természetes, nincs ezzel semmifajta probléma? Mire alapozza ezt a véleményét?

Ön szerint a szabadság önkényt jelent? Ha másnak nem ártok, akkor bármit megtehetek, ami nekem pillanatnyilag tetszik, ami nekem jónak tűnik? Ez az emberi viselkedésmód zsinórmértéke? A szabadságunk független a valóságtól, a testünkbe, az atomokba, a sejtjeinkbe, a lelkünkbe beleültetett gyönyörű harmóniától?

Miért annyira biztos abban, hogy a nemváltoztatással vagy az azonosneművel való testi kapcsolattal nem árt másnak és/vagy önmagának?

Az ökológiai kérdések esetében tiszteletben kell tartanunk a természet gyönyörű objektív törvényeit és az ezek által nekünk szabott korlátokat, a saját testünkkel kapcsolatban azonban nem? Miért ez a különböző bánásmód?”

Nyitókép: Riccardo Milani / Hans Lucas / AFP. Illusztráció.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2021. november 18. 18:00
Anyósom mindezt elintézi annyival, hogy hülye buzik.
Akitlosz
2021. november 18. 17:59
Mi köze van a cikk címének a cikk tartalmához és viszont?
MayorAnna
2021. november 18. 15:55
Félreértettél: "Nem látok mindenbe péniszt, de valahol valakitől azt olvastam a rockzenészek gitárosairól, hogy ők tulajdonképpen a meghosszabbított péniszükkel játszanak..." -ezt a rockzenészekről íróra értettem, aki a gitárba is péniszt látott. Tökéletesen megértettem a menyasszonyok fején viselt akárminek a magyarázatát (fakorona) és a vőlegény (legény) fatőrzs hasonlatot, mi több, elismerőleg nyugtáztam. Ettől függetlenül, az én fantáziavilágom eléggé a vagina körül forgott életemben, függetlenül attól, hogy nem kimondottan szép, és így ellentmond Leonardó(?) elhíresült mondásának, miszrt, ami nem szép-az nem jó...
..--..
2021. november 18. 15:51
-zsoltkom- "Ön szerint a szabadság önkényt jelent?" A szabad akarat szerinti igen. Szerintem. Ha valaki megnézi az önkény fogalmi jelentését szintén odajut, hogy a szabadság önkényen keresztül érvényesül... széles skálán vannak a változatai. Csak felelősséget kell vállalni érte... bocsánatot kérni... gyónni és már megint. Csak a halott ember nem önkényeskedik a szabadságvágyával. Mert ÁdámÉvával a rontott ember-emberiség révén mindig öncélú (önkény). Az Isten teremtette természet mutatja, hogy kettőnél több nem van. Akinek egyszerre van férfi és női nemi szerve őt gondolom Jézus korában is más neműnek tartották. A nemváltó műtétek, ugye a katolikusoknál sem volt ismeretlen. Igaz, nem a nemváltás kedvéért tették, hanem egyéb haszonért... hogyan odavoltak érte a keresztény szülők is! Azt meg ugye tudjuk, hogy keresztény erkölcsben hasznosság és szövetség szerint, valami erkölcsös valami meg nem... illetve kevésbé. Van itt minden, mint a búcsúba. Csak értsék mindig a szabad akaratnak megfelelően Isten vagy Jézus szavait. De a megfelelő... az is szabadon érthető és választható tartalom. A kereszténység történetében, amikor nemtelenítést (nemváltó műtétet) csináltak... még verssor is volt hozzá a Bibliában. " Eunuchok a kereszténységben Origenész (...)Tizennyolc éves korára már jól ismerték a kereszténységről tartott előadásairól. (...)szó szerint véve Jézus azon szavait, hogy „vannak heréltek, a kik maguk herélték ki magukat a mennyeknek országáért”, önmagát kasztrálta (Máté 19:12) (...) Érdekes módon az i. sz. 325-ben tartott niceai zsinat legelső kánonja kifejezetten kizárta a papságból az olyan férfiakat, akik kiherélték magukat. (...) Azzal, hogy egy ilyen fontos döntést hoztak, a kereszténység egyházi vezetői egyszer s mindenkorra el akarták űzni a kasztrálás iszonyatos kérdését. Ahogy látni fogjuk, a dolgok másképp alakultak. (...) Bizonyos körülmények között tehát a kasztrálás még mindig elfogadható büntetési forma volt. Ez az istentelen szokás azonban hamarosan támogatásra talált a római katolikus egyházon belül a templomi éneklés miatt. Templomi kórusok Csonkítás a zene kedvéért Népszerűség, szülők és a közvélemény" https://bit.ly/3x2NFjU
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!