Miért rossz hír a nőknek, hogy Novák Katalin lesz a köztársasági elnök?

2021. december 22. 14:38

Nem azért lesz köztársasági elnök, mert megérdemli, hanem Orbán Viktor kegyelméből.

2021. december 22. 14:38
null
narancsblog
Magyar Narancs

„Az első női államfő Magyarországon nagy dolognak tűnhet, de ha Novák Katalin lesz az, valójában semmit sem jelent.
Novák Katalint jelöli a Fidesz köztársasági elnöknek – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök kedden, éves kivételes sajtótájékoztatóján, amikor hajlandó volt szóbaállni a kritikus sajtó egy részével is (a Magyar Narancsot például nem hívják meg ezekre az alkalmakra).

Ha ez tényleg így lesz, és a Fidesz-kétharmad jövőre még a választások előtt jó eséllyel meg is választja, akkor Novák Katalin lesz Magyarország történetének első női államfője. Ha ilyen »történelminek« nevezett dolgok történnek egy ország életében, azokat nagy előrelépésnek szoktuk nevezni például a női egyenjogúság terén – az első nő, aki diplomát szerzett Magyarországon (Hugonnai Vilma, 1897), a nők választójogának megadása (1919), az első női parlamenti képviselő (Slachta Margit, 1920), az első női miniszter (Ratkó Anna, 1948), és bár női miniszterelnökünk még nem volt, tessék, most az első női államfő is meglesz.

Hazánk öles léptekkel halad előre a nemek közti egyenlőség útján, a nők számára már a legfelsőbb pozíciók is elérhetőek, ki mondaná ezek után, hogy pártunk és kormányunk nem tesz meg mindent a nők felemelkedéséért?

Csakhogy Novák Katalin államfőnek jelölése nem ezt jelenti. Novák Katalinból nem azért lesz Magyarország első női államfője, mert határozott és erős, önálló politikusként kivívta az ország elismerését és megbecsülését, hanem mert pártbeli főnöke ma épp úgy döntött, hogy ráosztja majd ezt a szerepet. Novák Katalin nem azért lesz köztársasági elnök, mert megérdemli, hanem Orbán Viktor kegyelméből.”

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 175 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Venn
2021. december 23. 17:40
Hajrá hölgyek. Mindenki a helyére. Novák: KE, Gurmai: Leggyorsabb Futók Szöv. Elnök, Bangóné. Helyesírási és Szépfilm Készítő Elnök, Hohn: Kólás Ducik Szöv Elnöke, Kabulirózsi: Idegbetegek Elnöke, Sipánka klub: Ajtó állók és Csapkodók Elnöke, Földön Fetrengők Üvöltő Elnöke, Miniszterelnököt Eredményesen Akármerre Görbítő Bolgárkertészek Elnöke, Botmixer Kezelők Elnöke, Folytassam, Ildikó?
kaffogó hebrencs
2021. december 23. 12:04
Csak a címét olvastam el, de nagyon élvezem azt a ballib vergődést.
Cséfy
2021. december 23. 10:56
--
tetx
2021. december 23. 09:09
Te büdös paraszt látszik hogy türhő ostoba szarlibsi vagy akinek minden állami tisztviselői pozíció, amelyet meg lehet szerezni egy a személyének szóló ÉRDEM hogy részt vehessen a mutyiban, lopásban. Nem, Novák nem azért lett jelölve mert megérdemli vagy sem, hanem azért mert ALKALMAS köztársasági elnöknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!